logo

Къде и кога е най-изгодно да се пазарува в Дубай?

Къде и кога е най-изгодно да се пазарува в Дубай?

По правило търговските центрове организират пълни разпродажби в началото на зимата и лятото

Обединените арабски емирства са истински рай за шопахолиците. Хората от цял ​​свят отиват там за пазаруване. Къде е най-изгодно да купувате?

Там ще намерите голям брой големи търговски центрове, уникални магазини и, разбира се, базари със специалната им атмосфера. И това е придружено със страхотни цени. Пазаруването в ОАЕ ще ви достави удоволствие.

В Дубай ще се случи нещо невиждано

По правило търговските центрове организират пълни разпродажби в началото на зимата и лятото. Конкретните дати зависят от годината и времето в Емирствата. Предстоящите данни за продажбите обикновено се оповестяват шест месеца предварително. Можете лесно да планирате ваканция за тези дати и да направите успешно пътуване за пазаруване.

Шарджа, Абу Даби и Дубай се считат за най-предпочитаните градове за пазаруване в ОАЕ. Огромни разпродажби се извършват не само в търговски центрове, но и в малки магазини и дори в базари.

По време на периоди на разпродажби можете да получите почти всичко: от дрехи до автомобили. Известни марки като Zara, Bugatti и Versace предлагат до 80% отстъпки, за да привлекат повече потребители. Никоя дама не може да подмине подобна оферта!

Палтата от естествена кожа в ОАЕ могат да бъдат закупени на изгодна цена и високо качество. Например, модно норково палто струва само около 2 хиляди долара. Магазините, продаващи луксозни кожи, са концентрирани главно в Дубай. Можете също да отидете в популярния салон за кожа в Шарджа, за да си купите кожено палто.

Между другото, на площад Насерская можете да закупите мощен лаптоп, смартфон и друго електронно оборудване с 25-50% по-евтино, отколкото у дома.

Купуването на бижута е изгодно през периода на разпродажба. В Дубай има голям избор от златни предмети. Освен това можете да сключите сделка във всеки магазин или бутик и да получите допълнителна отстъпка от 30 до 50%.

Също така в период на разпродажба можете да закупите подправки, кухненски прибори, килими, козметика, сувенири и много други. Определено няма да се върнете у дома с празни ръце.

Най-високата сграда в света пак ще е в Дубай - 1300 метра!

В Дубай има голям брой фестивали и търговски събития, които се организират с цел привличане на туристи. Ако искате да направите покупка близо до края на годината, изчакайте Dubai Shopping Festival (DSF), който се провежда в началото на всяка година.

В рамките на един месец купувачите могат да разчитат на невероятни оферти и промоции за всички групи продукти, включително електроника, компютърни продукти, дрехи, играчки и много други стоки.

Фестивалът също е домакин на невероятни концерти и могат да бъдат спечелени различни лотарийни награди. DSS (Dubai Summer Surprises) е друг фестивал с акцент върху семейното забавление и пазаруването. 

Друго чудесно място за пазаруване, където можете да закупите качествени нови дрехи на достъпни цени, е Пазарът за текстил. Той предлага не само великолепни материи от местни производители, но и отлични дрехи, както и красиви неща за деца. Много туристи идват там, за да изберат цветни тениски и летни дрехи като сувенирни подаръци.

Феновете на бюджетно пазаруване в Дубай ще бъдат приятно изненадани от огромния търговски център Dubai Outlet. През цялата година там се продават дрехи, аксесоари, обувки и парфюми на известни марки с отстъпки до 70%. В търговския обект има 240 магазина, предлагащи 1200 различни марки на своите клиенти. Всички продукти са с високо качество. Това място ще бъде интересно за всички.

За сувенири и подаръци има само едно място за пазаруване - Карама! То е изпълнено с много иновативни магазини, добре познати като къщите на „истинските занаяти“. Не е необходимо да посещавате всеки магазин, изберете няколко магазина, в които искате да отидете, и се пригответе да се пазарите!

Ако купувате всичките си покупки от един продавач, тогава той ще ви даде добра отстъпка.

Ако трябва да закупите златни бижута, тогава най-доброто място за това е Dubai Gold Souk. Отново ключът към сключването на сделка е да се пазарите с продавача. Ако харесвате даден артикул, не го купувайте веднага. Посетете няколко шоуруми с различен дизайн и кажете на собственика на магазина, че сте намерили този артикул на по-ниска цена от друг продавач. Те обикновено ще съответстват на тази цена.

Моля, обърнете внимание, че се плаща допълнително таксуване при плащане с кредитна карта.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай