Хотел, вдъхновен от „Алиса в страната на чудесата“ – с гатанки по стените и Червена кралица в спалнята (СНИМКИ)

Хотел, вдъхновен от „Алиса в страната на чудесата“ – с гатанки по стените и Червена кралица в спалнята (СНИМКИ)

На английски му казват „куирки хотел“ – място за настаняване, което не просто предлага стаи за нощувка, а има свой собствен стил, много често и интересна история или е посветен на любима тема. Такова място е „Глейзбрук Хаус“ (“Glazebrook House”) – бутиков хотел в английското графство Девън, където дяволът наистина е в детайлите.

Мястото е носител на наградата „Най-добър бутиков хотел“ за 2018 година във Великобритания. Всъщност е имение в джорджиански стил, прекрасно реставрирано от собствениците Фран и Питер Хаман, които лично ще ви посрещнат като пристигате.

Районът, където е разположен „Глейзбрук Хаус“, е уединен и позволява пълноценен отдих сред природата. Намира се в националния парк „Дартмур“ – красивото, но и страховито място, където най-прочутият детектив в историята – Шерлок Холмс, се сблъсква с най-известната си мистерия за разгадаване – баскервирлското куче.

Паркът всъщност предлага прекрасни възможности за разходки и опознаване на специфичната само за този район природа. В близост са крайбрежните курорти Салкоум и Хоуп Ков, както и плажовете Търтълстоун и Бантъм – в случай, че ви се прииска да се смесите повече с хора.

Това, което очарова най-много посетителите на хотела, обаче, е неговият интериор. Той е посветен на книгата „Алиса в страната на чудесата“.

Човекът, който стои зад уникалния стил на имението, е Тимути Ултън. Пресдставете си – кожени табли на разточително големите легла, в които потъвате блажено след огромна доза свеж въздух сред природата, разкошни материи, изработени на ръка мебели и полилеи навсякъде. Буквално можете да се изгубите в стотиците винтидж и ретро детайли както в общите части, така и в стаите. Над камините има сложни дърворезби, а в стените са скрити хитроумни гатанки, които дори няма да успеете да откриете на пръв поглед.

Хотелът има 9 стаи, декорирани по неповторим начин. Те носят имената на герои от „Алиса в страната на чудесата“ като Лудия Шапкар и Белия заек. Според посетителите „звездата“ в хотела е стаята с две огромни карти поп и дама купа над леглото.

Всички стаи имат безплатен мини-бар с бира, вино, безалкохолни и мляко. Меки халати, чехли и айпад във всяка стая са осигурени за удоволствието на гостите.

Баните са другият момент, заслужаващ специално внимание. Повечето имат душ-кабина, двойни мивки, дълбоки дизайнерски вани и красиви мраморни подове.

Хотелът се гордее и със своя ресторант, бар, специална маса на главния готвач, библиотека и стая за дегустация на уиски и вино.

Най-доброто място за впечатляващи снимки за Инстаграм е големият коридор и стълбището, покрити с червен килим, с много светлини по стените и стотици винтидж предмети навсякъде – като събраните на едно място над 20 барабана и най-различни портрети в ретро стил. Наистина ще се почувствате сякаш сте паднали в заешката дупка.

Най-лесно се стига до имението от град Тотнис, който е на 20 минути път с кола. Цените за нощувка в двойна стая започват от 139 паунда.

Коментирай