Като изследовател винаги гледам да опитам колкото се може повече местни ястия по време на пътуванията си, пише известен руски блогър.
Излишно е да казвам, че по време на пътуването си в Италия през април 2019 г. не можах да пренебрегна кухнята на такъв уникален регион като Сицилия - в края на краищата тук се смесват културните и кулинарни традиции на италианци, гърци и араби.
Така че нека започнем.
Това е Пицунда - занемарената гордост на Абхазия
1. Аранчини
Аранчини това е основната сицилианска улична храна, топки или оризови конуси с пълнеж, пържени. Класическата плънка се счита за "яхния" - кайма, зеленчуци и сирене.
2. Сицилианска пица
Както знаете, всеки регион на Италия има свои рецепти за пица. Пица Сицилиана - това е отличителна черта на Сицилия.
Аншоа, сирене пекорино и маслини служат като пълнеж. Сиренето, между другото, е под соса, а не обратното, както обикновено.
3. Доматена супа с миди
Доматената супа с миди е едно от най-вкусните ястия, които съм опитвал по време на пътуването си! Пикантна доматена основа, великолепни миди, чеснови крутони - буквално няма от какво да се оплаквате в това ястие!
4. Морски дарове асорти
Ядох ги няколко пъти, съставът на морските дарове беше малко по-различен от ресторант до ресторанта но в основата си е филе от риба меч (препоръчвам!), сибас, скариди, калмари, октопод.
Ето колко струва нощувката в леглото на Бойко Борисов и Румен Радев
5. Каноли
Каноли - това са едни от основните сицилиански сладки, представляват вафлени ролки, пълни със сирене от рикота и различни добавки.