logo

Кои европейски страни са най-недружелюбни за чужденците

Кои европейски страни са най-недружелюбни за чужденците

Ако планирате да се изнесете от родината си през 2022 г., има някои важни неща, които трябва да имате предвид при избора на дестинация

Пандемията накара много хора да направят драстични промени в живота си. Някои напуснаха работа, други прекратиха дълги връзки или пък се захванаха с ново хоби.

Много хора откриха нов дом, след като хиляди избраха да се пренесат в провинцията в търсене на повече пространство. Но какво трябва да знаете, ако искате да стигнете по-далеч и да се преместите направо в друга държава?

Ако работата ви е гъвкава и можете да си позволите начин на живот на „дигитален номад“, значи можете да работите отвсякъде.

Как да познаете американския турист от един километър

Ако планирате да се изнесете от родината си през 2022 г., има някои важни неща, които трябва да имате предвид при избора на дестинация. Сред тях са качеството на живота в съответната страна, дали лесно се създават приятелства там и доколко цените са ви по джоба.

За целта е създаден наръчникът Expat Insider 2021 guide. В него са включени 59 страни от цял свят и са класирани най-дружелюбните и най-малко дружелюбните места за живеене. Посочени са и най-добрите държави според качеството на живота, съобщава „Евронюз“.

Кои са най-дружелюбните държави в Европа?

Според проучването, в което са взели участие 12 000 души, Португалия е най-дружелюдбната страна в Европа. Другите три европейски страни, които влизат в топ 20, са Гърция на 8-о място, Ирландия на 16-о и Испания на 20-о.

В световен мащаб Тайван се оказа най-гостоприемната държава на планетата.

Кои са най-малко дружелюбните страни в Европа?

В другия край на класацията или, иначе казано, кои места да избягвате, ако търсите ново място да се заселите, доминират европейските държави.

Най-зле представящата се европейска държава е Австрия – на 58-о място (от 59), следвана с малка разлика от Дания, Швеция, Чехия и Швейцария.

Критерият, по който са гласували запитаните, е колко лесно могат да се завържат приятелства в съответните страни. Докато на някои места намирането на приятели може да изглежда плашещо, на други е много по-лесно.

Яли - най-зловещото племе на света

Затова не е изненада, че цетрално и южноамериканските страни като Мексико, Коста Рика и Колумбия са в челните позиции, докато европейците от дъното на списъка очевидно са далеч по-резервирани.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Shrek

Shrek 13.12.2021 10:10

А защо не сте публикували класацията? Никаква полза няма от вашата статия.

Гринго

Гринго 23.12.2021 19:41

Путогалия майко - Путогалия !!!