logo

Легендарен самолет беше продаден за 1 паунд и превърнат в нещо невероятно СНИМКИ

Легендарен самолет беше продаден за 1 паунд и превърнат в нещо невероятно СНИМКИ

Машината е оставена на летище, след като на British Airways ѝ се наложи да приземи голяма част от флотилията си заради пандемията

Един от знаковите самолети „Боинг 747“ на British Airways беше продаден само за 1 британски паунд и трансформиран в нещо, което малцина са очаквали.

Машината BA Negus B747-400 сега се намира на частното летище Cotswolds Airport и се предлага за наемане. Но не за летене, а за екстравагантни партита и частни събития.

Няма да повярвате в какво са се сетили да превърнат стар съветски самолет в Грузия

Самолетът е превърнат в пространство за забавления и в него се провеждат всякакви събития – от рождени дни до представяния на продукти и корпоративни събития.

Самолетът е запазен на място близо до Сайрънсестър, Югозападна Англия, след като на британската авиокомпания British Airways ѝ се наложи да приземи голяма част от флотилията си заради пандемията.

През 2020 г. машината е купена само за 1 паунд от летищния началник Сузана Харви, съобщава „Дейли Стар“.

„Платих само един паунд за него и имаме задължение да го поддържаме, така че да е подходящ за ползване. Компанията трябваше да похарчи близо 500 000 паунда, за го приведе в този вид, но смятам, че това са добре похарчени пари и така той ще бъде запазен за бъдещите поколение“, казва Харви.

Като цяло оригиналната структура е запазена, но е махната частта на икономичната класа, за да се създаде голямо пространство за събития. Коридорът е превърнат в бар.

Изцяло е сменена инсталацията и е поставено специално осветление. В работата доброволно са участвали и авиоинженери, ремонтиращи точно такива самолети.

Negus прави първия си полет за компанията на 15 февруари 1994 г. Извършил е 13 398 полета с общо 118 445 часа. Последният му пътнически полет е от Маями до „Хийтроу“ на 6 април 2020 г.

Три девойки откриха, че излизат с един и същи мъж, и направиха нещо, което никой не би си помислил СНИМКИ

Всеки, който иска да си направи парти на борда му сега, трябва да плати над 1000 паунда на час. По думите на Харви, собствениците са затрупани със запитвания от клиенти, включително и „Нетфликс“.

(Снимки: @negus747 / SWNS)

Очаква се скоро да бъде пуснато и приложение, с което туристи ще могат да си запазват часове за разглеждане на самолета.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай