logo

Луксозна суперяхта за 10 млн. долара ще ви вземе акъла, гледката от нея е несравнима (СНИМКИ)

Луксозна суперяхта за 10 млн. долара ще ви вземе акъла, гледката от нея е несравнима (СНИМКИ)

Лъскава суперяхта с прозорци от пода до тавана, осигуряваща изумителна гледка към морето, отиде при своя богат собственик. Специалната дизайнерска „лодка“ струва малко над 10 млн. долара и върви с огромните плъзгащи се прозорци и балкони, които се издават над водната повърхност, пише „Сън“.

Дизайнът е на италианската компания за производство на плавателни съдове „Аркадия“. От там казват, че панорамните прозорци премахват нуждата от климатична система, а слънчевите панели на покрива засилват „зелените“ характеристики на яхтата.

Панелите захранват батериите на дългия 32 метра съд и доставят електричество за оборудването в него като водни помпи, фризери, тоалетни, осветление и др.

Вижте отвътре най-големия круизен кораб, строен някога! Ще останете смаяни (СНИМКИ/ВИДЕО)

Яхтата, известна като „Аркадия 105“, е проектирана за конкретен собственик, за когото това ще е третата суперяхта.

„Неговата навигационна философия е нещо, с което сме добре запознати“, казва Уго Пелегрино, директор на италианската компания.

„Той искаше широки, удобни пространства за дневни дейности и каюти, доставящи уединение и удобство повече от обичайното в тази категория плавателни съдове“, добавя той за собственика.

Основният акцент са прозорците от пода до тована, които дават на пътуващите непрекъснат изглед към заобикалящия ги океан. Стъклените панели очертават една голяма „стая за игра“, където собственикът може да забавлява гостите си или да се наслаждава на преминаващия покрай него пейзаж.

Нашенци измислиха хитър начин да печелят пари от екзотичните си почивки

На яхтата има 8 легла за гости, разпределени в 4 каюти, както и място за 5 легла за екипажа. В зоната за хранене се събират 10 души, но салонът може да бъде трансформиран така, че в него да се хранят 20 души.

Задвижвана от мощни мотори, „Аркадия 105“ може да пътува с максимална скорост от 17 възела (около 30 км/ч).

 

Коментирай