Мъничък круизен кораб вози шепа хора на необичайно пътешествие

Мъничък круизен кораб вози шепа хора на необичайно пътешествие

Туристите трябва да извадят много пари, но не трябва да очакват шеста категория аквапарк, кино и седем плувни

С Icon of the Seas на Royal Caribbean, най-големият круизен кораб в света, който наскоро предприе първото си плаване, някои туристи може да се притесняват, че може да се почувстват натясно, веднага щом се качат на борда.

Един круизен кораб обаче предлага напълно противоположното изживяване, като поема по-малко от една стотна от пътниците на новия кораб на Royal Caribbean.

Ocean Nova е нетрадиционен круизен кораб, който прави обиколки из Антарктика, като обикновено се движи от Пунта Аренас в Чили до Полярния кръг и обратно.

(Снимка: Antarctica21)

По време на пътуването гостите могат да се насладят на изключителни пейзажи в района и да наблюдават диви животни като албатроси и китове.

Докато Icon of the Seas може да побере до 7600 гости, Nova има само 34 каюти и достатъчно място за 67 туристи, съобщава британският "Експрес".

(Снимка: Antarctica21)

Nova не е бил първоначално проектиран да бъде круизен кораб, като съдът първоначално е предвиден за промишлена дейност. Пуснат за първи път през ноември 1991 г., първоначално се нарича Sarpik Ittuk и се използва предимно за товарни превози в Гренландия.

Въпреки това, първоначалните собственици - Royal Arctic Line, продали кораба на Nova Cruising през 2006 г., които го преоборудвали основно, за да е по-удобен за ползване от по-голям брой хора.

(Снимка: Antarctica21)

Независимо от това, туристите, които обмислят да пътуват по Ocean Nova, не трябва да очакват шеста категория аквапарк, кино и седем плувни басейна, които могат да бъдат намерени на Icon of the Seas.

Арктическият кораб разполага с бюфет и трапезария за храна, библиотека и салон за наблюдение, така че гостите да могат да се любуват на гледката.

Гостите могат да избират между единична, двойна, двойна или тройна каюта, като всички имат прозорец, а не балкон, баня с душ и бюро.

Пътуванията с Ocean Nova обаче не са най-евтините круизи в света, като обиколката Antarctica Express за начално ниво започва от $5995.

Работник на круиз: Сексът с пътници е забранен, но ние намираме начин 18+

Въпреки това, уникалното пътуване с пет нощувки предлага невероятно изживяване, започвайки от Ушуая, Аржентина, и преминавайки през прохода Дрейк, предоставяйки на гостите хубава гледка към нос Хорн.

Плавайки покрай различни айсберги, където гостите могат да видят колонии от пингвини, круизът завършва на остров Кинг Джордж, най-голямата част от Шетландските острови, откъдето пътниците летят обратно до Чили.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай