logo

Най-добрите снимки са направени тук: Топ 5 най-показвани в Instagram атракции в Европа

Най-добрите снимки са направени тук: Топ 5 най-показвани в Instagram атракции в Европа

Интересът към тези пет очарователни места е наистина голям

Instagram е перфектната платформа за показване на всички завладяващи места, които посещавате, а понякога животът в Instagram изглежда перфектен, особено когато виждаме инфлуенсъри да публикуват свои ултра-фотошопирани снимки от пътуване.


Нищо обаче не е перфектно, но интересът към тези пет очарователни места е наистина голям.

От емблематични забележителности до скрити скъпоценни камъни, Instagram е съкровищница от вдъхновение за пътуване и има редица невероятни места в Европа, които са популярни сред потребителите на приложението.

В тази статия ще ви представим пет от най-инстаграмираните места в Европа, които могат да ви вдъхновят за следващото ви пътуване.

Айфеловата кула, Париж

Айфеловата кула е една от най-популярните забележителности в света и мека за инстаграмърите, които търсят емблематична снимка. От върха на кулата се открива красива гледка към града на светлината. Уникалната й архитектура и история я правят идеално място за фотографии.

За да избегнете тълпите и да заснемете перфектната снимка на Айфеловата кула, най-добре е да посетите рано сутрин или късно вечер. През деня Айфеловата кула винаги е пълна с туристи, така че се опитайте да бъдете по-умни и да правите снимки, докато повечето от туристите все още спят.

5 причини да не ходим в Турция за морската си почивка

Но Айфеловата кула не е единственото място, което трябва да се види в Париж за страхотна снимка. Посетете парижки квартали като Монмартър или Льо Маре, за да уловите същността на парижкия живот.

Санторини, Гърция

Санторини е един от най-живописните острови в Гърция, известен със своята синя и бяла архитектура и красиви залези. Неговите драматични вулканични скали, скалисти градове и традиционни бели къщи го правят идеалното място за инстаграмърите.

Най-сниманото място в Санторини е Оя с легендарните сини куполи и бели сгради. Снимайте невероятния залез от залива Амуди или се отправете към Фира, за да изследвате вулканите.

За да изживеете Санторини като местен жител, помислете за пешеходен туризъм от Ия до Фира, който предлага ненадмината гледка към острова. Друго страхотно място е село Пиргос, разположено в средата на острова. От него се открива прекрасна гледка към целия остров, а тук има по-малко туристи, така че изживяването е по-автентично.

Колизеумът, Рим

Колизеумът е първичният символ на Рим и трябва да се види от всеки, който пътува до Вечния град. Това е идеалното място, което предлага поглед към древната римска история и зашеметяващата архитектура.

За да избегнете тълпите, Колизеумът се посещава най-добре рано сутрин или късно следобед. Ако искате да снимате Колизеума без тълпите, отидете до Римския форум, където можете да го снимате от разстояние.

Това уникално градче е построено в скалите в Испания

Районът около Колизеума е пълен с прекрасни места за снимки. Римският форум, Палатинът и Арката на Константин са само част от местата, където можете да направите едни от най-добрите снимки на Колизеума.

Амстердамски канали, Холандия

Каналите на Амстердам са световно известни и има защо. Очарователните сгради от 17-ти век, лодки и мостове ги правят идеално място за правене на снимки. Златният час, периодът точно след изгрев или точно преди залез, когато светлината е пропита с червени и златисти тонове, предлага невероятно осветление и по-малко тълпи, което го прави най-доброто време за улавяне на красотата на каналите.

Някои от най-популярните места покрай каналите на Амстердам включват пазара за цветя Bloemenmarkt, моста Mager Brugge и квартала Jordanan. Изживейте Амстердам като местен жител, като наемете велосипед и карате покрай каналите, улавяйки красотата на града от различни гледни точки.

Тауър Бридж, Лондон

Лондон е един от най-популярните градове за посещение в света, а Тауър Бридж определено е най-популярният мотив, който можете да намерите в Instagram от Лондон.

Простираща се през река Темза, тази впечатляваща сграда привлича вниманието на фотографи и пътешественици повече от 120 години. Тауър Бридж е идеалното място за незабравима снимка в Instagram, независимо дали е ден или нощ.

Тауър Бридж е архитектурен шедьовър и истински символ на Лондон. Със своите емблематични кули, висящи вериги и викториански готически стил, Тауър Бридж е лесно разпознаваем и любимец в Instagram. Мостът изглежда особено зашеметяващ по време на златния час, когато слънцето залязва, придавайки му топла светлина, която подчертава неговата изискана елегантност.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай