logo

Най-големият круизен кораб в света е готов да отплава ВИДЕО

Най-големият круизен кораб в света е готов да отплава ВИДЕО

Плавателният съд е създаден в Meyer Turku, една от водещите корабостроителници в Европа

Новото чудо на света е готово да отплава. Завърши строителството на съвременния „Титаник”.

Строителството на най-големия круизен кораб в света вече е завършено в корабостроителница във Финландия. Плавателният съд дори е излязъл за първи път в открити води за морски изпитания преди вероятната си доставка през октомври тази година, пише CNN Travel.

Icon of the Seas на Royal Caribbean International е дълъг 365 метра и тежи приблизително 250 800 тона. Когато отплава в карибските води през януари 2024 г., на борда му ще има около 5610 пътници и 2350 души екипаж, но и най-големият в света аквапарк в морето. Наречен Category 6, той ще разполага с шест рекордни водни пързалки, но гостите, които искат по-спокойно изживяване, ще могат да се отпуснат и в седемте басейна и деветте хидромасажни вани на кораба.

Близо 100 круизни кораба са акостирали на Видин от началото на сезона

Плавателният съд е създаден в Meyer Turku, една от водещите корабостроителници в Европа. По време на пресконференция на място по-рано тази година президентът и главен изпълнителен директор на Royal Caribbean International Майкъл Бейли заяви пред медиите, че корабът е напът да се присъедини към флота на Royal Caribbean на 26 октомври.

Сегашният носител на титлата най-голям круизен кораб в света е друг кораб от флота на Royal Caribbean - Wonder of the Seas. Той направи първото си плаване едва миналата година и е с дължина от 362 метра, и има 18 палуби за изследване. Royal Caribbean International представя Icon of the Seas като еволюционен връх на круизната линия, използващ най-новите технологии и надграждащ 50-годишния опит в историята на компанията.

"Позиционираме го като най-добрата семейна ваканция и когато разберете и оцените цялата енергия и време, които са отишли за създаването на този кораб, това е зашеметяващо“, каза Бейли.

Според изявление на Royal Caribbean, Icon е завършил първите си морски изпитания на 22 юни.

„По време на първата серия морски изпитания Icon of the Seas измина стотици мили, по време на които бяха тествани основните двигатели, корпусът, спирачните системи, управлението, нивото на шума и вибрациите. Всичко беше извършено навреме, както е описано в графика, въпреки че тръгването му се забави“, допълни той.

Корабът предлага повече от 40 възможности за хранене, пиене и забавление, като много от тях са включени в цената на круиза. С 20 палуби и осем квартала, които да се разгледат, идеята е да се посрещнат всички видове туристи - от зони, посветени на млади семейства, до места само за възрастни, като например баровете.

(Снимки: Royal Caribbean International)

Има 28 различни вида помещения за настаняване, с повече категории за семейства, повече разпределения с изглед към океана и повече пространство за туристи в групи. От круизната компания заявяват, че това е най-дългият срок, който някога е посвещавала на проектирането на перфектната домашна база“.

Icon of the Seas е и първият кораб на Royal Caribbean International, задвижван с втечнен природен газ (LNG) и технология за горивни клетки, като част от прехода на компанията към бъдеще с чиста енергия.

Около 2 600 работници са се трудили на Icon of the Seas всеки ден. За морските изпитания стотици специалисти са били на борда, за да оценят работата в продължение на четири дни. От Royal Caribbean съобщават, че втората серия морски изпитания е планирана за по-късно през годината.

Мълвата за кораба вече е достигнала до всяко кътче на планетата, а предварителните продажби са рекордни. Съобщава се, че Майкъл Бейли е описал Icon of the Seas като „буквално най-добре представящото се пускане на нов продукт, което някога сме имали“.

Жена отиде на круиз с гаджето и го спипа в изневяра ВИДЕО

Icon of the Seas ще извършва седемдневни плавания в Източните и Западните Кариби през цялата година. Всяко плаване ще включва посещение на Perfect Day at CocoCay, награждаваната частна островна дестинация на Royal Caribbean, както и новото ѝ разширение - Hideaway Beach.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ndndn

ndndn 05.07.2023 8:56

Две големи села на едно място. Няма местенце с тишина и спокойствие. Няма природа, няма гледка. Само вода наоколо и навсякъде бръмчи от народ, наврени един в друг. Но пуст снобизъм.

krasimir.uzunov

krasimir.uzunov 05.07.2023 17:33

Е как го измислиха Титаник - кой ще се качи ???!!!! А относно двете села - качете се на круизен съвременен кораб и тогава споделяйте !

Браво

Браво 06.07.2023 7:32

Който не може да си го позволи, говори глупости...предвидени са и градини и зеленина. Абсолютен лукс. Супер е

До Красимир Узунов

До Красимир Узунов 06.07.2023 13:44

Корабът се казва Icon of the Seas – Икона на моретата, а не Титаник