logo

Най-скъпата вила в Дубай, продадена за главозамайваща сума пари

Най-скъпата вила в Дубай, продадена за главозамайваща сума пари

Тя има вътрешен и външен басейн, седемзвезден спа център, личен фризьорски салон и 70-метров частен плаж

Този крайбрежен имот в Дубай държи рекорда като най-скъпата жилищна вила в града, с 10 спални, частен плаж, фризьорски салон и др.

Жилищната вила е направена по поръчка през април за 76,2 милиона щатски долара, поставяйки рекорд като най-скъпия недвижим имот в „града на златото“.

Управлявана от агент Conor McKay от Belleview Real Estate, продажната цена на вилата, продадена от наградения луксозен брокер, е с близо 33 процента по-висока от предишния рекорд от 50,3 милиона долара, поставен през 2015 г.

В тази европейска държава по закон трябва пуснеш вкъщи всеки, ако му се ходи до тоалетната

Жан Йочинк, главен изпълнителен директор на базираната в Дубай платформа за недвижими имоти Property Monitor, каза, че транзакция от такъв мащаб демонстрира продължаващата сила на недвижимите имоти в Дубай, особено в сегмента на свръхвисок клас.

„Транзакцията не само бие предишния рекорд, но и затваря разликата между луксозния пазар в Дубай и пазара във водещи световни градове като Лондон, Ню Йорк и Хонг Конг“, каза той.

Разположена на брега на Palm Jumeirah, масивната мегавила се простира на 3300 квадратни метра и има десет спални. Има вътрешен и външен басейн, седемзвезден спа център, личен фризьорски салон и 70-метров частен плаж. Допринасяйки за размера на този имот, мегавилата разполага и с безкрайно много модерно жилищно пространство, като същевременно е построено според най-високите модни спецификации.

Български капитан ще управлява круизните лайнери на Royal Caribbean

Маккей каза, че това е единствената вила на изкуствен остров, която предлага вътрешен басейн. Разполага също с фитнес зала, сауна, кино, винарска изба, аквариум и огромна покривна тераса с хидромасажна вана.

Интериорът на вилата включва вносен и ръчно изработен мрамор, доставен от италианската мебелна къща Giorgetti & Minotti.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай