logo

Най-дълбокият басейн в света отваря врати в Полша (СНИМКИ)

Най-дълбокият басейн в света отваря врати в Полша (СНИМКИ)

Съоръжението в момента е в процес на изграждане в полския град Мшчонов

Колко дълбоко можете да плувате? Когато най-дълбокият басейн в света отвори врати в Полша тази година, ще можете да се спуснете на цели 45 метра.

Той ще бъде идеално място за тренировка на професионални гмуркачи. Басейн „Дийпспот“ (“Deepspot”) ще се пълни с 8000 кубически метра вода – 27 пъти повече от обема на средностатистически 25-метров басейн. А в него ще има още подводни пещери и сводове.

Наплив в Букурещ: Българи се надпреварват да почиват в най-големия уелнес център в Европа

Съоръжението в момента е в процес на изграждане в полския град Мшчонов, на 48 км от Варшава. Около 1100 тона стомана са използвани за подсилване на структурата, което включва и „синя дупка“, която се спуска до най-дълбоката точка.

Проектантите казват, че басейнът ще е подходящ както за начинаещи, така и за опитни гмуркачи. Тези, които не искат да се мокрят, също ще могат да се възползват от съоръжението и да влязат в подводния тунел за зрители.

Наоколо са разположени конферентни и тренировъчни зали, които също гледат към вътрешността на басейна, а също и хотелски стаи „с изглед“.

Когато започне да работи, „Дийпспот“ ще измести италианския Y-40 Deep Joy от първото място за най-дълбок басейн. Намиращото се в курорт близо до Венеция съоръжение е звездната атракция на хотел „Милепини“.

Бункери с басейни и кино! Ето къде червивите с пари ще чакат Апокалипсиса (СНИМКИ)

Но дори и всичко да мине по план, „Дийпспот“ няма дълго да задържи първенството в тази класация. Очаква се още по-дълбок басейн да отвори врати в Колчестър, Великобритания. Той ще бъде дълбок 50 метра.

 

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай