logo

Най-любимите 10-те града за чужденците

Най-любимите 10-те града за чужденците

Те са красиви, предпочитани от туристите, а ние трябва да се гордеем

1. Пловдив - според Lonely Planet градът се нарежда на шесто място - две места преди Виена, която се нарежда едва на осмо място в класацията за 10-те най-добри градове в света. богатство на града, добрите ресторанти и модерно обособената пешеходна зона 

2. София - столица на България от 1879 година. Един интересен по своему град, който предлага изключително много възможности за забавление и разглеждане за гостите на града. Изключително привлекателно за туристите са още и ниските цени в сравнение с други европейски столици.

3. Велико Търново - старата столица на България е изключително атрактивно място, както за българи, така и за чужденци. Автентичната архитектура и забележителности, както и голямата концентрация на млади хора прави града един от най-посещаваните от туристите градове.

4. Варна- морската ни столица ежегодно приема хиляди туристи от различни краища на света. Градът има голямо икономическо и културно значение за страната ни. 

Драма: Туристка изгуби камерата си на шотландски остров, била пълна с нейни голи снимки

5. Бургас - без значение дали заради Spirit of Burgas, или за да посетят новооткритата туристическа дестинация на Бургас - остров Света Анастасия, чуждестранните туристи определено харесват Бургас и той е в списъка им за места за посещения. 

6. Несебър -  градът е част световното културно наследство на ЮНЕСКО. 

7.  Созопол - наследник на гръцката колония Аполония и заедно с Несебър е един от най-старите български градове. Със своето културно-историческо минало, със запазената си архитектура от 18 - 19 век, своите плажове и ежегодните празници на изкуствата Аполония, Созопол привлича днес множество туристи.

Във Флорида отваря врати невероятен хотел, целият свят тръпне в очакване

8. Балчик- силно впечатляващ и романтичен град. Особено известен е с Дворецовия комплекс, строен за лятна резиденция на румънската кралица Мария и създадената от академик Даки Йорданов - ботаническа градина 

9. Казанлък - градът е световно известен с Тракийската гробница, датираща от 4 - 3 в пр н. е. Уникалните стенописи са едни от най-запазените стенописи на антична живопис от  ранноелинистична епоха. Градът привлича и хиляди туристи по време на така наречения Празник на розата, когато започва събирането на маслодайната роза.

10.  Русе - наричат Русе "малката Виена", заради красивата си архитектура и вътрешното оформление на сградите, проектирани от италиански, австрийски, немски и български архитекти. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай