logo

Назоваха кои са най-големите туристически разочарования

Назоваха кои са най-големите туристически разочарования

Лидер за Европа е Италия, а Венеция е на първо място

Пътуващи съставиха списък на световните забележителности, посещенията на които не отговорили на техните очаквания, пише Daily Mail.

Публикацията обръща внимание на въпроса на един от потребителите на интернет форума Quora.  "Коя  атракция ви разочарова повече от другите?"

Искате да посетите марсианска база? Трябва само да отскочите до пустинята Гоби

Дискусиите в коментарите показаха, че най-мразените от туристи са градовете в Италия, включително Венеция.

"Венеция не е нищо повече от туристически капан. Първо, разбира се, вие се възхищавате на известните канали, които пресичат града. Това е наистина интересно. Но това е всичко. Като видях един, все едно съм видял всичките“, възмущава се един от коментаторите.

Египетският град Ел Гиза е на второ място, тъй като Великата пирамида не се оказала не толкова голяма, колкото очаквали пътниците.


Туристите също разкритикуваха плажовете на Бали, които в реалния живот не били толкова впечатляващи като на снимките. Вместо да ходят на този остров, те съветват хората да прекарат почивката си в Тайланд.

Руснаци заселват китайско село, правят железница, сега то е 12 милиона

Според други потребители столицата на Камбоджа Пном Пен била наводнена с джебчии, Дубай се превърнал в "бетонна джунгла", а гръцкият остров Санторини е скъп и претъпкан с туристи.

Лувърът в Париж е наречен абсурд, Атинският Акропол е „разпадаща се руина с няколко по-малки руини наблизо“ , а Ню Йоркският Таймс Скуеър е депресиращ.

През декември експертите на Euromonitor International анализираха 600 града по целия свят и класираха 100-те най-популярни.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай