logo

Руснаци заселват китайско село, правят железница, сега то е 12 милиона

Руснаци заселват китайско село, правят железница, сега то е 12 милиона

Наричат Харбин "Руския град"

В Китай се намира град Харбин, който е столица на провинция Хейлунцзян. Това е един много красив и необичаен град. А неговата особеност се състои в това, че той е напълно пропит с руския дух. Има много руски църкви и други сгради.

На мястото на Харбин доскоро е имало само село. Сега това е град, в който живеят дванадесет милиона души.

Как да се държите правилно по време на турбулентност в самолета

Има причина Харбин да е "руски" - той е построен от руснаци. Сега тук няма абсолютно никакви руснаци, но по-рано, когато все още бил село, основното население на Харбин било само от руснаци.

През Харбин била построена железопътна линия, която трябвало да бъде ключов възел. Когато била построена железопътната линия, селото веднага започнало да расте и се превърнало в град.

Вижте петте най-скъпи частни самолета, в които можете да живеете, без да слезете на земята

През 1935 г. съветското правителство решило да продаде железницата в Харбин на Япония. След продажбата всички руснаци напуснали града.

Днес Харбин се развива активно, но хората от този град много почитат историята си.
Всички сгради са запазени. А онези, които са били унищожени, биват незабавно възстановени. Всяка година по време на ледения фестивал жителите на Харбин създават Кремъл от лед. Всичко това, за да отдаде почит на историята и създателите на Харбин в огромния и мултинационален Китай.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай