logo

Око от риба, гениталии на козел... Най-ужасните храни, които плашат туристите

Око от риба, гениталии на козел... Най-ужасните храни, които плашат туристите

Това, което за някои е невероятно лакомство, кара други да бързат към тоалетната

Всеки народ има свои традиции, включително в готвенето. Това за някои е голямо лакомство,а за други - ужасна гадост. Представяме ви селекция от най-необичайните и популярни ястия в света, шокиращи туристите.


Рибешко око

Основно ястие на японската маса. Рибата тон е скъпа и вкусна риба, намираща се в менютата на много страни. Но очите са изключителният деликатес на самураите. Варят се в подправки и се сервират в купа с бульон. Вкусът не се различава много от останалите морски дарове.


Еленови рога

Незрели еленови рога с кръвна течност вътре. В Алтай те са отрязани от елени и се използват за медицински цели. От тях правят също така рекарства и чайове. Сокът в костната тъкан съдържа голям брой полезни за човека микроелементи. Те възстановяват и подмладяват тялото, а също така влияят на потентността при мъжете.

Това са най-хубавите градове в цяла Латинска Америка

Гъбична царевица

Уитлакоче е ястие на мексиканските кулинари за търсещите тръпка. Почернените зърна се добавят към омлети, супи и гарнитури. Цялото растение се продава като бърза храна по улиците на Мексико.


Копалхен

Национално предястие на ескимосите и чукките. Това е елен, морж или тюлен, приготвен строго според инструкциите. Те удушават плячката (за да няма увреждане на тялото), след което я потапят в блато под слой земя. После изваждат местния „деликатес“ след 6 месеца, когато е хванал мухъл и има специфичен послевкус. Опитайте тънки филийки месо със сол и пресни бели дробове на животното.

Морето в Гърция поевтиня, има и оферти на 50%

Бичи пенис

В Китай гениталиите на бика се считат за напълно годни за консумация. Продуктът се счита за силен афродизиак. За местните жители това е обичайната диета за всеки ден, а за гостите - екзотика. Известно е, че на Изток е обичайно да се готвят гениталиите на овце, а в Азия - кози.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай