Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали

Почивката в Слънчев бряг излиза колкото тази на Бали

Тази година в курорта ни очакват сериозен ръст на туристи. Оттам казаха, че вече има такъв на ранните записвания

Слънчев бряг е сред най-достъпните курорти в света – това показва тазгодишният доклад за пътувания на Пощенската служба на Обединеното кралство. Най-евтината ваканция ни очаква във Виетнам.

Интересното е, че Слънчев бряг предлага почивка на цена от малко над 140 лв. на ден – без нощувката, но за толкова можете да почивате и в курорта Кута на остров Бали. А още по-любопитен е фактът, че според този доклад – да посетите Токио ще ви струва по-малко от забавлението на Южното Черноморие.

Какви условия изпълни Слънчев бряг, за да влезе в топ 100 ВИДЕО

Например – чаша вино у нас струва почти колкото във виетнамския курорт Хой Ан и в Токио. Малко над 8 лв.

Ако сте забравили слънцезащитния си крем обаче, е по-добре да почивате в Япония – у нас ще дадем над 20 лв., за да избегнем изгарянето. В Токио – 9 лв.

Оказва се, че в Слънчев бряг излиза 5 пъти по-скъпо да си купиш репелент против насекоми. В Бали получавате продукта за лев и 89 ст., у нас – за над 10 лв.

Дали с половинката си ще вечеряте на остров Бали, в Токио или в Слънчев бряг – няма никакво значение, защото цената е почти същата. Около 90 лв.

Тази година в курорта ни очакват сериозен ръст на туристи. Оттам казаха, че вече има такъв на ранните записвания.

"Имаме 100% запълнени резервации сега за празниците. Основно са туристи от Румъния, понеже празниците съвпадат. Очакваме рът с пазара от Полша и Великобритания“, каза управителят на хотел Александър Александров пред bTV.Той добави, че услугата не е е поскъпнала много, само с 3,5%, като се търси високо качество, добри екскурзии и хубави плажове.

Преди дни статистиката показа именно това, че има ръст на летните почивки през пролетта по Южното Черноморие – предварителните резервации са с 20% повече спрямо миналата година по това време.

Хотелиерите се готвят да отворят по-рано – след броени дни. Те очакват това лято повече туристи от Централна и Източна Европа.

В един от хотелите в Слънчев бряг вече тече подготовка за сезона. За да посрещне първите туристи, хотелът ще отвори на 1 май.

Най-дългият плаж в Европа - близо до нас и почти празен

В курортите на юг най-много гости се очакват от Румъния, Великобритания и Полша. Отстъпките за ранни резервации стигат до 30%.

"40 дестинации са в така наречения Travel барометър и България сега е на седмо място. Това, че Слънчев бряг е в листа на тези 40 дестинации - означава огромна реклама за България. Освен това куротът е мног удобен за всички – майки с деца, възрастни, чужденци, тийнейджъри и услугара е на ниво“, каза директорът на Института за анализи и оценка в туризма Румен Драганов.

По думите му Слънчев бряг ще е хит за всички тази година.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай