logo

Почивката за Великден: В Европа е по-евтино, отколкото в Разлог или Велинград

Почивката за Великден: В Европа е по-евтино, отколкото в Разлог или Велинград

В Разлог ни предоставят възможността да отседнем в петзвезден хотел за четири дни, за близо 900 лева на човек

Остава по-малко от месец до великденските празници, а заедно с тях поредицата от няколко почивни дни. По този повод се появи сравнение на офертите, които предлагат хотелите както в България, така и в чужбина в този период.

Впечатление прави, че голяма част от офертите в чужбина излизат в пъти по-евтино, като много от българите вече са се насочили да почиват именно извън страната.

Тенденциозно е хотелиерите у нас да повишават значително цените на пакетите, които предлагат през празничните и почивни дни, като проверките ни през времето са доказали тази им практика. Тази година Великденските празници се падат от 14 до 17 април включително, което прави общо четири почивни дни, съобщава Trafficnews.bg.

Велинград завижда: Ето това вече е най-скъпият хотел в света!

Поради тази причина голяма част от българите решават да се възползват от почивните дни и да се отдадат на почивка и релакс.

Свободни вили и къщи под наем в периода от 14 до 17 април край Пловдив вече почти няма. Ако имаме късмета да намерим свободно място, което да е с капацитет над 10 души, то е без механа, на която голяма част от българите държат.

Четири нощувки в Банско на база All Inclusive, с настаняване в двойна стая стандарт или апартамент би ни струвало 442 лева на човек, като това е най-евтиният вариант.

В Разлог ни предоставят възможността да отседнем в петзвезден хотел за четири дни, за близо 900 лева на човек.

Цените във Велинград за поредна година не ни изненадват, като отново са едни от най-високите. Петзвезден хотел със закуски и вечери за три нощувки на човек е близо 800 лева.

Едни от малкото останали налични оферти в този период показват, че четири нощувки на Черноморието, включващи пакет за двама с 4 нощувки със закуски и 3 вечери, в двойна стая са от порядъка от 700 до 800 лева.

По друг начин стоят нещата с офертите зад граница.

Малко село е на път да задмине балнеостолиците Велинград и Хисаря

Сайт за промоционални оферти предлага екскурзия до Германия, Франция, Швейцария и Италия от 8 нощувки в периода 15 до 23 април с включени закуски, плюс самолетен транспорт за общо 1099 лева на човек.

Екскурзия до Милано, Женева, Париж и Брюксел от 4 нощувки със закуски, плюс самолетен транспорт и възможност за посещение на Айфеловата кула ще ни струва 750 лева, което е по-евтино от цените на пакетите, които се предлагат във Велинград.

Оказва се, че доста по-рентабилно би ни излязло да се възползваме от офертите зад граница.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Koj

Koj 22.03.2023 12:48

Къде в Разлог има 5звезден хотел идиоти...само лъжете

уточнете,моля

уточнете,моля 24.03.2023 3:14

Тази година няма никакви надежди за евтино посрещане....... Даже да си стоите у дома - пак ще ви е скъпо , вЕрвайте ми!!!