Продават емблематичен хотел в Благоевград, ето каква е цената му

Продават емблематичен хотел в Благоевград, ето каква е цената му

Комплексът е застроен върху площ от 1517 кв. и през годините беше един от най-престижните комплекси, разполагащ с модерен хотел, огромен ресторант, дискотека, която в последствие бе префасонирана като винарна

Емблематичният за поколения благоевградчани хотелски компекс "Бор" в парк "Ловен дом" в Благоевград е обект на публична продан. Съдия изпълнител В.Тозева обяви на 12 април обекта за продажба, като първоначалната цена, от която ще тръгне наддаването е 9 446 428, 80 лв.

От утре 15 април започва приемането на оферти за участие в търга, който ще се проведе на 15 май. 

Комплексът е застроен върху площ от 1517 кв. и през годините беше един от най-престижните комплекси, разполагащ с модерен хотел, огромен ресторант, дискотека, която в последствие бе префасонирана като винарна, но беше мястото, предпочитано за партита и семейни тържества в областния център. Парк "Ловен дом " бе поддържан от управата и беше сред най-оживените места в Благоевград, пише struma.com.

Учен тръгна натам, където човек никога не е ходил - гробището на космически кораби! КАРТА

От години обаче паркът е занемарен, а комплекс "Бор" се превърна в символ на разрухата.

През 1999 година комплексът бе приватизиран от бизнесмена Методи Калъмбов, добил няколко от хотелите в Благоевград- "Ален мак", мотел "Рилци" ,комплекс "Бор" и хотел "Рилец" край Рилския манастир. В момента нито един от изброените хотели ,с изключение на "Рилец" не работи.

Обект на продажба е и комплекс "Ален мак " в центъра на Благоевград, той бе обявен от съдия изпълнител за продажба миналата година за близо 17 милиона лева, но до момента купувач няма.Калъмбов отдавна се мъчи да продаде и мотел "Рилци", но безуспешно. Кандидати няма. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай