logo

Продължават да ни дерат за Нова година – три нощувки удариха 2 бона

Продължават да ни дерат за Нова година – три нощувки удариха 2 бона

Въпросът къде ще прекараме Нова година виси над всички нас с пълна сила. По-предвидливите са си направили плановете и резервациите отрано, но други се сещат чак след като времето рязко захладня. За техен късмет, изгодни оферти все още има, но с всеки изминал ден те ставта все по-малко и по-неизгодни.

Не е изненада за никой, че екскурзия в Сърбия или Македония, та дори и в Египет, може да ви излезе колкото два или три дни във Велинград или Пампорово, съобщава „Трафик нюз“.

Родните тур оператори и собственици на хотели понякога съвсем се оливат в описанието на пет звездния лукс и увеличават цената на „удоволствието“ да се потопиш в него до колосална сума. В крайна сметка за всеки влак си има пътници, колкото и да се изненадваме от надутите цени, очевидно има хора, които да ги платят, а други само цъкат с език отстрани. Въпреки всички възмущения, сценарият се повтаря всяка година. Сумата от 1500 лева за двама с включена храна в четири звезден хотел във Велинград за едни може да е напълно приемлива, а за други това се равнява на доходите им за две месеца.

Български турист проговори за една от най-големите забележителности в Турция и разкри какво да очакваме

Велинград, Пампорово и Банско остават първенци с най-много предложения, а след тях стоят курортите по Черноморието, които също бълват празнични оферти.

Пакет за под 100 лева просто няма. Дори и най-евтините варианти започват от 120 лева на човек. Като по-евтино от това може да намерите единствено куверт в някоя механа в Банско, като това не включва нощувка. Може да ви звучи абсурдно да пътувате до балканския град само, за да похапнете, но след като туроператорите предлагат подобни оферти за Сърбия и Македония, защо да няма ентусиасти, които да са готови да спят в колата или да пътуват рано сутринта. Така или иначе в повечето случаи партито продължава да малките часове на нощта, така че явно логиката е „защо да плащам двойно и за стая“. Освен това, почти не се намира оферта, която да е за по-малко от две нощувки, а в повечето случаи пакетите са за три, четири и дори за пет.

Само за 110 лева на човек, може да прекарате Нова година в Созопол, съвсем близо до къмпинг „Градина“. В офертата е включена празничната вечеря, но уловката е, че ресторант няма и храната ще ви бъде сервирана в стаята. Т.е за 220 лева на човек ще получите храна в леглото и ще трябва да си платите втората вечеря, както и обедите, но пък ще сте съвсем близо до морето през декември месец.

За същата цена пък, хотелче в Китен предлага една нощувка и вечеря.

За 120 лева пък има оферта във Велико Търново, звездите на хотела не са посочени, но е упоменато, че двойната стая разполага с две отделни легла. Вечеря няма.

Може да празнувате и в Хисаря, където за 130 лева може да спите в малко хотелче, като в цената не е включено нищо. Новогодишната вечеря се заплаща отделно и струва 80 лева, като в куверта е включено само 100 грама ракия. Та ако трябва да пресметнем излиза, че дори и в малко хотелче в Хисаря три нощувки плюс вечеря за двама ще излезе 420 лева и това само с една вечеря.

Две нощувки в хотел три звезди в Пампорово ще ви струва 154 лева, плюс 100 лева за новогодишна вечеря. Транспортът, разбира се си го плащате сами.

Хотел три звезди в Мелник за две нощувки плюс една вечеря ще ви струва 190 лева.

По Черноморието има и предложения за All Inclusive Light, като например такава оферта за две нощувки в Златни пясъци излиза 200 лева.

Магията на Родопите пък може да усетите в Бачково, където две нощувки и две вечери ще ви струват също 200 лева на човек.

Скачаме на малко по-скъпите предложения – такава е например оферта в хотел три звезди в Сандански с празнична вечеря и закуски ще ви струва по 290 лева на човек.

На същия лукс, само че край Доспат ще може да се насладите за три дни и да платите 300 лева. В цената са включени и вечерите, както и ползването на сауна и джакузи.

За 320 лева пък може да празнувате в хотел в Казанлък. В цената имате включени две нощувки, вечери и ползването на басейн.

За същите условия, само че в хотел четири звезди в Луковит ще се изръсите по 350 лева. В цента влиза и разходка до пещера „Проходна“.

Само за 400 лева може да отидете за три дни в Банско, вечерите са включени, но и цената си я бива.

Ако пък искате да прекарате празника край Старосел, ще трябва да платите 470 лева – за тази цена ще получите три нощувки и празнична вечеря.

Това е най-претъпканият остров на света! 500 жители обитават половината от футболно игрище

Три нощувки с празнична вечеря и закуски в хотел 4 звезди в Боровец ще ви струва скромната цена от 538 лева, а същата промоция, само че за четири нощувки в хотел в Огняново струва 550 лева.

Хотел пет звезди в Поморие пък предлага да прекарате три нощувки при тях само за 716 лева на човек. Подобна оферта, само че на Свети Влас пък е за 850 лева.

Вдигаме цената вече над 1000 лева, като тук вече става въпрос за хотели пет звезди.

1113 лева ще трябва да платите за три нощувки и една празнична вечеря във Велинград, подобна оферта в същия курорт пък може да намерите са 1226 лева, друга пък оферта е за 1950 лева.

Ако искате да се порадвате на същия пет звезден лукс, само че в Боровец ще се наложи да извадите от джоба си 1736 лева. Говорим само за три нощувки и три вечери и нищо повече. Бонусът, които ще получите е новогодишна томбола, но в нея едва ли ще раздават кюлчета злато…

Коментирай