logo

Рейкявик беше обявен за най-добрия крайбрежен град в света

Рейкявик беше обявен за най-добрия крайбрежен град в света

Два града от бивша Югославия също са в топ 10

Наскоро беше публикуван списък с най-добрите крайбрежни градове в света, а столицата на Исландия Рейкявик зае първо място.

Круизна компания „Fred. Olsen Cruise Lines" проведе проучване, което включва 117 крайбрежни града по света и ги класира според параметри като качество на културните забележителности, брой обекти на световното наследство на ЮНЕСКО, популярност в Google и количество хаштагове в социалните мрежи, съобщава TimeOut.

Пазете се! Тези плажове гъмжат от акули СНИМКИ

Целта на изследването беше да се намерят градове, които не са напълно изолирани и които имат достатъчно съдържание и където можете да си починете и да сте близо до морето. Рейкявик зае първото място, следван от белгийския град Брюж, който попадна в класацията благодарение на своя канал, който води към морето, въпреки че е на 11 километра от брега.

Български водолази заснеха най-отровното същество в Черно море ВИДЕО

На трето място е Неапол, италиански град, известен с многото си забележителности – от Везувий и Кралския дворец до театъра Сан Карло, следван от Монако.

Хърватският Сплит е на пето място, следван от Херцег Нови (Черна гора), Амстердам (Холандия), Кейптаун (Южна Африка), Дъблин (Ирландия) и Гибралтар (Гибралтар).

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай