С какво хранят пътниците в турските авиолинии? СНИМКИ

Правило е, че всяка авиокомпания си има своята запазена марка и предлага различен тип ястия

https://pochivka.blitz.bg/oferti/s-kakvo-khranyat-ptnitsite-v-turskite-aviolinii-snimki Pochivka.blitz.bg
С какво хранят пътниците в турските авиолинии? СНИМКИ

Дестинацията на полета може и да е една и съща, но храната в самолетите - съвсем различна. Правило е, че всяка авиокомпания си има своята запазена марка и предлага различен тип ястия. 

Този път ще ви разкажем за това каква храна се подава по време на полет с Турските авиолинии. 

Опитна стюардеса разкри хитрите си трикове за справяне с буйни пътници

Българката Светлана Братанова споделя своите преживявания на един от блоговете за пътешественици в интернет.

Тя разказва, че е пътувала с турските авиолинии с прекачване - от София до Доха и след това до Сингапур. 

Ето какво разкрива тя:

"Полетът с тази авиокомпания беше наистина един от най-удобните, които съм преживявала, но искам да разкажа за храната. Маршрутът ни беше София - Доха - Сингапур.

Още при резервирането на местата, което направихме 100 дни преди полета, си избрахме типа храна. 

При турците тя е наистина разнообразна - морски продукти, предлагаха още безглутеново меню, веган меню, кашер, нискокалорийно и т. н. 

На тази снимка например, може да видите това, което ни подадоха по пътя за Доха. Това е точно една от храните, които си бяхме поръчали още при резервацията - морски продукти. 

Към основното ядене задължително се дава вода. Вярно, чашките не са големи, но може да си поискате допълнително. Отделно се подаваха плодове, десерт - пудинг, масло и горещо хлебче.

От напитките можехме да си поръчаме сокове, газирано, чай, кафе и алкохол.

Ако не си поръчате предварително определен тип храна, ще ви донесат, това, което е на тази снимка.

Като избор се предлагаше паста или пилешко месо. Освен това - десерт, вода, хлебче и масло - същите, каквито и в специалното меню. Само, че вместо плодове, даваха на пътниците салата. 

На последната снимка виждате нискокалоричното меню. Вместо десерт се подават плодове, а вместо салата - зеленчуци със сирене фета. Топлата храна беше филе от бяла риба на пара с плодове.

Стюардеси разкриват тайната: Това е мястото, където трябва да седнете, за да се спасите от...

Но всичко беше много вкусно и наистина се насладихме на храната. 

След нискотарифните компании, с които съм пътувала, турските авиолинии бяха много впечатляващи.

Освен това се полагат 30 кг. багаж, а при дълго изчакване за прекачването в Истанбул ви се предоставя безплатно стая в хотел.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Горещи

Коментирай