logo

Саудитска Арабия ще строи огромен курорт на Червено море

Саудитска Арабия ще строи огромен курорт на Червено море

Всички стаи ще са с изглед към белите пясъчни плажове

Красивото и чисто Червено море несъмнено ще стане туристическа и водеща луксозна дестинация благодарение на амбициозния проект на Four Seasons Hotels and Resorts и Red Sea Global.

Непокътнатите естествени острови и лагуни по протежение на 200-километровото крайбрежие ще бъдат дом на хотели и курорти Four Seasons. Разположен на остров Шура, новият курорт ще разполага с приблизително 149 стаи за гости и апартаменти, шест ресторанта, яхтено пристанище, съоръжения за отдих, търговски обекти, голф игрище с 18 дупки и др.

„Тъй като продължаваме да разширяваме присъствието на Four Seasons Hotels в региона, нашият нов проект на Червено море ще бъде един от първите ни курорти, който комбинира най-доброто от крайбрежното пътуване с природните и културни чудеса на Саудитска Арабия“, каза Барт Карнахан, президент за развитие на глобален бизнес и управление на портфолио.

Никога не трябва да ходите до тоалетна в Бурдж Халифа, причината ще ви смае

„Ние сме изключително горди да бъдем част от това впечатляващо и визионерско развитие и очакваме с нетърпение да поканим гости да посетят нашия нов курорт в такава красива и емблематична дестинация.“

Новият курорт Four Seasons, проектиран от Foster + Partners, ще предлага приблизително 149 стаи и апартаменти, всички с изглед към бели пясъчни плажове и кристално чисто море. Курортът ще включва също шест ресторанта и салони, места за срещи и събития, център за морски открития, детска зона и много други. Независимо дали търсите почивка и релаксация или спортни дейности, има по нещо за всеки, включително СПА център с пълен набор от услуги с хамам, тенис кортове, три открити басейна и два отделни плажа за семейства и възрастни, идеални за слънчеви бани или гмуркане с шнорхел.

Must see: 5 несравними места за луксозна почивка в Италия СНИМКИ

„Тази нова дестинация дава на следващото поколение пътешественици невероятна възможност да открият какво може да предложи Саудитска Арабия, надграждайки нейното историческо и културно значение, като същевременно подчертава изключителната природна красота на региона“, добави Джон Пагано, главен изпълнителен директор на Red Sea Group Global.

Курортът ще бъде лесно достъпен за посетители от цял ​​свят чрез собствено специално летище, което в момента е в процес на разработка.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай