logo

Никога не трябва да ходите до тоалетна в Бурдж Халифа, причината ще ви смае

Никога не трябва да ходите до тоалетна в Бурдж Халифа, причината ще ви смае

Обсерватория, наблюдателна площадка, ресторант и офиси - всичко това се намира в най-високата сграда в света

Най-високата сграда в света е Бурж Халифа. Намира се в Дубай, един от най-популярните туристически градове. Височината на кулата достига 828 метра и има 163 етажа.

Изкачването на наблюдателната площадка на Бурж Халифа е най-популярната туристическа атракция в местността. Намира се на 123 етаж и привлича хиляди туристи всеки ден. Но в цялата тази красота и цялото величие има един нюанс.

Ще ви разкажем за него в този материал.

Какво има вътре в Бурж Халифа
Всъщност вътре в сградата няма нищо необичайно. Няколко етажа принадлежат на хотела - един от най-скъпите в Дубай. На другите има апартаменти, чиято цена започва от един милион евро.

Обсерватория, наблюдателна площадка, ресторант и офиси - всичко това се намира в най-високата сграда в света. Всеки ден има хиляди хора, които използват асансьорите и цялата инфраструктура.

5 неща, които никога да не казвате на една рускиня!

Въпреки това туристите и работещите в Бурж Халифа са помолени да не използват повече тоалетните в сградата. Това се дължи на сложността на канализационната система.  

За служителите, работещи в най-високата сграда в света, има отделни тоалетни, разположени в самото дъно на кулата, както и в близкия Dubai Mall.

Какво не е наред с тоалетните на Бурж Халифа
Всъщност най-високата кула в света просто няма канализационна система. Затова за извозването на човешките отпадъци се използват няколко десетки камиона. Под прикритието на нощта те изнасят цялата канализация от сградата извън града.

Факт е, че темповете на развитие в Дубай са напълно различни от това, което се случва на земята. От една страна, това е най-високата сграда в света, което е много красива картина. От друга страна, сградата обслужва няколко десетки камиона с помийна яма.

Градската канализационна система все още не е инсталирана на Burj Khalifa, тъй като предприемачът не разполага с необходимата документация. Затова в апартамент, купен за милион евро, ще ви чака тоалетна с вакуумна система като в модерните междуградски влакове. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

GARABET

GARABET 28.03.2023 20:39

ABE U SELSKIQ KENEF NA DWORA PO DOBRE

Мики маус

Мики маус 28.03.2023 23:10

Тичаш навън до палмите :)

Гошо

Гошо 29.03.2023 6:39

Дубай е една гнусна, арабска кочина. Ако Ви харесва там, значи сте мазен селянин. Цялата им държава на тези Свини няма канализация. "Лукс"... ХА!

Фълю

Фълю 29.03.2023 11:11

Забуля ма газъ от вас, ще се изсера на земята накрая

хамрун Вадуцки

хамрун Вадуцки 30.03.2023 8:02

Срал съм и там, кенефа е нормален, не е вакумен.

Бонго Бонго

Бонго Бонго 30.03.2023 8:30

Нямам думи...хубава работа, ама арабелска. Да отварят джамовете и по силата на земното притегляне, където падне вятъра ще замаже...ха ха хаа...чак немога да повярвам...що за строеж е било без канализация....

АТИЛА

АТИЛА 31.03.2023 7:28

Ехаа голям кеф аз напрао там ша ида та всички да ми серът в устата.