logo

Страхотна идея за есенна разходка, от която ще научите много

Страхотна идея за есенна разходка, от която ще научите много

Маршрутът е с дължина 5 км и се преминава за около час и половина пеша

Месец ноември се очертава като необичайно слънчев и мек тази година – чудесен повод за есенни излети сред природата.

Лесопарк "Кенана" край град Хасково се радва на голям интерес, заради откритата неотдавна образователна екопътека, посветена на българските ханове и царе от Първото (от 681 до 1018 г.) и Второто българско царство (просъществувало до 1396 г.).

Познавате ли гербовете на градовете в България

Маршрутът е с дължина 5 км и се преминава за около час и половина пеша. Той отвежда туристите до мястото, където се предполага, че се е провела битката при Клокотница.

По цялото трасе са разположени информационни табели, които разказват историята на България от времето на хан Кубрат до последния български владетел преди падането на страната ни под османско владичество – цар Срацимир.

На всяка табела има QR-код, който препраща към специално направен сайт. От него посетителите могат да научат още любопитни подробности за славните дела на българските владетели от Първото и Второто царство.

Кой е най-големият наш град с буквата “А”

Екопътеката е изградена от Ротари клуб със съдействието на община Хасково, съобщава БНР.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Valentines

Valentines 08.11.2023 17:44

Отcлaбванeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa - тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpодyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вас, peзyлтатът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвам всички с надноpмeнo тeгло да пpoбвaт:----- http://gg.gg/ketoex