logo

Съвети и трикчета за намирането на най-добрите оферти в Airbnb

Съвети и трикчета за намирането на най-добрите оферти в Airbnb

Често можете да се натъкнете на квартири, които са по-добри от всичко, което можете да получите в хотел

Все повече хора използват услугите на платформата Airbnb за наемане на квартира по време на пътуване, вместо да отседнат в традиционните хотели. Причината, разбира се, е цената.

Хотелските стаи могат да бъдат удобни и надеждни, но много често резервациите през Airbnb са по-евтини, предлагат повече пространство и са малко по-забавни като преживяване. Много пъти получавате по-истинско усещане за атмосферата на избрания от вас град, преспивайки в нечий дом, вместо в стандартна хотелска стая.

Как така? Туристите се увеличават, хотели по морето пред фалит

Често можете да се натъкнете на квартири, които са по-добри от всичко, което можете да получите в хотел. В други случаи, обаче, очакванията ви не са изпълнени. Пътешественикът Дейв Смит разкрива пред „Бизнес инсайдър“ какво е научил от многобрийните си резервации в сайта и пътувания в различни части на света.

Това са неговите топ 11 съвети и трикове при използването на Airbnb:

Резервирайте предварително

Ранната резервация означава, че имате повече възможности на всяко едно място, което сте решили да посетите. Цените обикновено са по-ниски, отколкото ако резервирате близо до времето на пътуването. Това важи особено за популярните градове и дестинации.

Понякога си струва да дадете шанс на напълно ново жилище

Хората обичат да резервират места, които са получили множество добри отзиви от други клиенти. Това означава, че други вече са посетили същото място и не са умрели, което е добър знак.

Все пак можете да бъдете изненадани, ако пренебрегнете цифрата с отзивите, съпровождаща всяка оферта, и пробвате с нова, правейки избора си на базата на снимки и предлагани квартири.

Терминът „супердомакин“ (“superhost”) може да бъде подвеждащ и не гарантира качество

Airbnb посочва „супердомакините“ на базата на четири критерия – при тях да са отсядали най-малко 10 души прези изминалата година, да имат рейтинг минимум 4,8 или повече от 50% от хората, които са отсядали там, да нямат никакви отменени резервации през изминалата година и да отговарят на 90% от новите съобщения до 24 часа.

С други думи, етикетът „супердомакин“ не е свързан с качеството на жилището.

Надникнете ли в този стар товарен контейнер, ще ви падне шапката! (СНИМКИ)

Проучете внимателно снимките в офертата

Когато си избирате жилище в Airbnb, е наистина важно да обърнете сериозно внимание на снимките. Понякога ще забележите несъответствия или пък един и същи елемент от обзавеждането на две различни снимки. Това може да означава, че собственикът е правил снимката от различен ъгъл, за да изглежда пространството по-голямо. Много пъти се случва хората да разберат, че всъщност разглеждат студио, когато установят, че кухнята и спалнята в дейстивтелност се намират в едно пространство.

Също така обърнете внимание на декора и дали до там стига слънчева светлина. Тези неща могат да ви засегнат много повече, отколкото си мислите, по време на вашата ваканция.

Изберете място, което е близко до основните забележителности или до местата, които планирате да посещавате често

Градовете могат да бъдат заблуждаващо големи. Париж, например, е много по-голям, отколкото си мислите.

Ако знаете, че искате да посетите определени места в града или да бъдете близо до големи търговски центрове и ресторанти, опитайте се да потърсите квартира, която ще е наблизо. Не забравяйте, че искате да прекарате по-малко време пътувайки към дадена дестинаци и повече време да ѝ се наслаждавате.

Airbnb ще ви препоръча оферти, но те не винаги ще отговарят на това, което търсите

Когато търсите места за настаняване във Венеция, например, сайтът препоръчва най-много места, които не са на главния остров. Да се настаните в самата Венеция несъмнено е част от цялостното неповторимо изживяване там.

Ако нещата не са достатъчно ясни в офертата, просто задайте въпрос на собственика като му изпратите съобщение. Те почти винаги ви одобряват предварително, давайки ви няколко дни да решите преди да направите резервацията

Винаги можете да попитате за неща като асансьори, стълбища и климатична система в жилището. Собствениците отговарят доста бързо.

Ако времето за напускане не ви устройва, обикновено може да помолите домакина да ви изчака

Доста е вероятно да ви се наложи да изместите часа си на напускане заради разписанието на транспорта. Понякога с час, понякога и повече. В почти всички случаи домакините с радост се съгласяват, ако това е уредено предварително.

Това няма да важи за абсолютно всеки домакин, но все пак не пречи да попитате, особено ако това ще направи пътуването ви по-удобно.

Когато търсите апартаменти, не забравяйте да отбележите като любими своите топ оферти

След като отбележите като любими топ офертите, можете да се върнете и Airbnb да ви ги покаже на картата. По този начин ще сравните локациите на предпочитаните апартаменти с локациите на забележителностите, които искате да видите.

Тоалетните принадлежности са много различни на различните места

Някои жилища имат толкова сапун и шампоан, че ще се почувствате като на СПА. Други – не чак толкова. Понякога няма да има кухненска хартия или дори най-основните неща за готвене, въпреки че има кухня.

Можете да помолите домакина за такива неща преди да направите резервацията, но много от местата ще са се сетили да включат най-важното. Препоръчително е да обърнете внимание какво липсва в апартамента преди да пристигнете, за да можете да информирате собственика в момента или след като сте си тръгнали и дойде време да оставите оценка. Можете да направите това и в лично съобщение до собственика без да го засрамвате публично.

Аквапаркът на Дубай се превръща в нещо невиждано! Монтират чудовищна… (СНИМКИ)

Миризмата е наистина важна! Когато четете ревютата за една оферта, оглеждайте са за предупреждения за лоша миризма

Понякога неприятната миризма може да се задържи по време на целия ви престой. Може да ви се случи да усетите воня в апартамента и чак тогава да се сетите да прегледате отзивите, където е много вероятно да намерите подобно оплакване от предишни клиенти.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай