logo

Свят ще ви се завие от най-големия търговски център в света!

Свят ще ви се завие от най-големия търговски център в света!

Строителството му е отнело цели три години

Най-големият търговски център се намира не в Дубай, не някъде другаде в Обединените арабски емирства, а в Китай. Проект по строителството му е грандиозен, а гледката след завършването му - впечатляваща!

Това е New Century Global Center. Височината на сградата е над 100 метра - повече от 30 етажа, а дължината - 400 метра. 

Летище или космическа станция? Разгледайте това чудо за 1,3 млрд. долара (ВИДЕО)

Площта възлиза на 1, 7 кв. метра или 170 хектара. За сравнение площадът на Монако е 202 хектара.

Дори и с развинтена фантазия трудно може да си представите мащабите на този невиждан никъде по света проект. И макар и да е бил разчитан за 30 етажа, те са всъщност 18, за да може площта да изглежда още по-огромна визуално. 

Какво всичко може да намерите там? Например кино с 14 зали, университетски комплекс, офиси, хотели, аквапарк Paradise Island, пиратски кораб, 15 хиляди парко места, изкуствен плаж и изкуствено средиземноморско село! И ако си мислите, че това е прекалено, не, не е, защото авторите на проекта са стигнали далеч от това, което човек може да си представи и са навлезли в сферата на фантастиката.

Защото в търговския комплекс има... изкуствено слънце! Да, точно изкуствено слънце. То свети 24 часа в денонощието и сгрява посетителите с топлината си. А това на изкуствения плаж е особено приятно. 
И да, освен всичко изброено, има и най-различни магазини и развлекателни съоръжения.

Строителството на такова чудовище е отнело цели три години. Търговският център започва да се строи през 2010 година и е завършен през 2013-та. 

Ето някои прости, но гениални идеи от цял свят, които бихме искали да видим и у нас

Може само да завидим на трудолюбието и упорството на китайците, а също и на съвършенството на тяхната работа. Такова чудо наистина би било невъзможно, без най-перфектната координация между различните екипи. 

И за да може да си представите по-добре всичко, описано дотук, вижте кратко видео от вътрешността на това невероятно човешко творение:

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай