logo

Ето някои прости, но гениални идеи от цял свят, които бихме искали да видим и у нас

Ето някои прости, но гениални идеи от цял свят, които бихме искали да видим и у нас

Ако мислите креативно, някои от ежедневните ни трудности лесно се решават. Освен това, начините  вече са били измислени и използвани от някого, но за сега можем само да завиждаме. Всички хора са много сходни и затова имаме подобни проблеми, така че е възможно и необходимо да се съсредоточим върху световния опит.

Често, когато пътуваме в друга страна, виждаме съвсем прости и нескъпи хрумки от бита, които могат без трудности да се приложат и у нас и затова започнаме да се чудим, защо тук не го правят. Ето само някои от тези неща:

Тоалетна, позволяваща да се пуска водата с крак. Съгласете се, неприятно е да докосвате бутона за пускане на вода в обществена тоалетна. Ще бъде много по-хигиенично това да се направи с крак.

Повече от странно и доста зловещо. Почти всички жители на това село са... кукли

Ако изберете червена кошница, консултантите от магазина ще се притекат да ви помогнат. Черно ще означава стоп-светлина за тях, ще знаят, че не обичате да ви се досажда.

Бариерите в този паркинг ще помогнат да се избегнат драскотини. Също така обърнете внимание на стената, тези линии са друга отправна точка за вас.

Отстъпка, презрели банани с рецепта за бананов хляб на опаковката.

Това може да ви изглежда като потопен бункер, но вътре ви очаква нещо изумително (СНИМКИ)

Тоалетната се измива с водата от измиването на ръцете. Икономично!

Карта на търговски център на количка за супермаркета в Швеция.

Свикнали сме, че ако излезем на разходка с куче, тогава супермаркетът за нас е забранена територия. Хората от Копенхаген обаче не са съгласни с това и са изобретили удобни помещения за престой на кучета със светлина и вентилация.

Паркинг за велосипеди с вградена помпа.

В тази тоалетна в Атланта можете да определите дали кабината е заета от цвета на крушката в близост до нея. Много по-добре, отколкото да се оглеждаш, да търсиш крака отдолу или да дърпаш вратата, да отвличаш вниманието на хората от важните им дейности.

Апарат с основни лекарства и хигиенни продукти.

Слънчевата батерия на пейката ще ви позволи да заредите телефона си.

Панорамна платформа за далтонисти в Тенеси.

Най-мръсните места в самолета и най-чистата авиокомпания в света

Ако доближите сертификат за пенсионер тук, зелената светлина за пешеходците ще продължи по-дълго. В някои страни използват и бутон за това.


Люлка за инвалиди. Дизайнът включва кабел, който ви позволява да я залюлеете с ръцете си.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Коментирай