logo

Тайните на "Зона 51": Милион американци са готови да завземат таен обект чрез щурм

Тайните на "Зона 51": Милион американци са готови да завземат таен обект чрез щурм

Властите ги заплашиха, че ще открият огън срещу тях

Нищо не предизвиква по-голямо любопитство като неизследваното. Една от основните тайни на 20-21 век е така наречената "Зона 51", тайна американска военна база в щата Невада. Благодарение на Холивуд и много теории на конспирацията той е здраво свързан в общественото съзнание с НЛО и извънземните, за които се твърди, че са били тайно изучавани от Пентагона.

Интересът към мистериозния обект е толкова голям, че Фейсбук бързо намери над милион души, които искаха да го превземат на щурм.

Какво се знае за "Зона 51" от известни източници?

Това е подразделение на военната база Едуардс, разположена в пустинята на Невада, на 133 километра от Лас Вегас. Недалеч от него е американската военновъздушна база Нелис, режимът на използване на въздушното пространство над нея е ограничен. Пентагонът дълго време отричаше самия факт на нейното съществуване, но направи изявление през 2013 година.

Ето колко струва нощувката в леглото на Бойко Борисов и Румен Радев

Посочено е, че в тайно съоръжение се разработват някои експериментални самолети и някои нови видове оръжия. Например, има версия, че именно в „Зона 51“ е създаден стелт-разузнавачът SR-91 Aurora, който има хиперзвукова скорост и необичайна триъгълна форма. Вярно е, че американците отричат, заявявайки, че нямат такъв суборбитален стратегически самолет.

Това всъщност е почти всичко, което е известно и звучи повече или по-малко адекватно. През осемдесетте години жителите на околностите многократно виждали над базата някои необичайни летящи предмети, които наподобявали НЛО. Робърт Лазар, бивш служител на зона 51, добави масло към огъня и каза, че е видял девет извънземни кораба в зоната. Тази тема беше поета от Холивуд, показвайки НЛО и пленен извънземен във филма „Денят на независимостта“.

Всичко това генерира много истории с различна степен на надеждност. Според една от тях  висок непознат се приближил до едно американско момче на улицата, след което в коляното й бил намерен странен имплант. Семейна двойка пък била нападната от НЛО и на колата им били открити някои незаличими маркировки, но този път „хуманоидите“ бяха ниски. Сержант от американската армия на име Муди бил отвлечен от извънземни и отведен в летяща чиния за разговор.

Познати са и по-драматични случаи. Например пилотът на австралийските ВВС Фредерик Валентич през 1978 г. изчезнал заедно със своя самолет след контакт във въздуха с някакъв предмет. Той успял да предаде само следните думи:


"То виси... И не е самолет."

Всичко това е доста трудно да се коментира определено. От гледна точка на здравия разум, всички тези инциденти могат по някакъв начин да бъдат обяснени, например, с психични разстройства, халюцинации и т.н. Но привържениците на теориите на конспирацията ще имат правото да кажат, че всичко това е манипулация от "хора в черно", някои държавни агенти, които крият истината от хората.

Фотопроект събира най-естествените плажни снимки

Както се казва, докато не го проверите сами, няма как да знаете. Така решиха повече от милион американци, които се уговориха да се съберат в Невада и да отидат всички заедно в „Зона 51“, в отговор на предложението на Джексън Барнс във Фейсбук. Вярно, самият Барнс бързо съжали за идеята си. Американските ВВС заявиха, че са готови да открият огън срещу собствените си граждани, защитавайки тайните на „Зона 51“:

"Не препоръчваме на никого да се опитва да влезе в зоната, където тренираме въоръжените сили на САЩ."

Самият организатор на флашмоба заяви, че няма да участва в акцията. Вероятно, без „хора в черно“ не е минало. Е, или хора от друго ведомство са  провели разяснителен разговор с него. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай