logo

Тази красива балтийска столица просто трябва да се види!

Тази красива балтийска столица просто трябва да се види!

Центърът й е под егидата на ЮНЕСКО

За да опознаете всички забележителности на столицата на Естония, най-добре е да оставите мързеливо гида да ви води, а можете да включите в плана си за пътуване и целодневно посещение на Хелзинки...

Представете си следващата си дестинация: град, в който можете свободно да се разхождате по улиците и да изследвате, без да се блъскате в орди от туристи, и е пълен с интересни неща за правене.

Това звучи като Талин, чиято атмосфера е спокойна. Запазените калдъръмени улици и защитеният от ЮНЕСКО исторически център на града са само част от забележителностите, осеяни с модерни удобства за всички поколения, включително богат избор от места за излизане.

Рускиня разкри тъмната страна на най-извесните турски курорти

Докато сте в Талин, ще имате възможност да опознаете естонската култура и начин на живот и да обърнете внимание на някои интересни неща, като например езика, който вероятно няма да разберете.

От секс туризъм до романтична почивка - на това място времето е спряло и може да правите каквото си поискате! СНИМКИ

В допълнение към разбирането на естонски, вие също трябва да опитате естонските специалитети. Опитайте прясна риба или дивеч (любим деликатес са канадските лосове или диви свине). Що се отнася до рибните деликатеси, тук най-популярното рибно ястие е маринованата змиорка. Въпреки че за някои може да не звучи като деликатес, вкусът обикновено радва всеки, който го опита. А един естонски десерт ви оставя без дъх, така че не пропускайте да поискате крингел – сладък хляб, чието тесто е с пълнеж от марципан, бадеми или орехи и изпечено под формата на плитка.

3 дни са достатъчни за този тип пътуване, което означава, че с малка комбинация от полети можете да включите Талин в пътуване през уикенда или да го включите в графика на следващото си голямо европейско пътуване.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай