logo

Това е най-дълбокият хотел в света, нощувката струва...

Това е най-дълбокият хотел в света, нощувката струва...

Въпреки че в стаите има известен лукс, стигането до тях не е за хора със слаби сърца

Интересува ли ви най-дълбокото преспиване в света? Оферта за такова изживяване отправя мина от Викторианската епоха в Северен Уелс.

Посетителите са поканени да отседнат на 419 метра под земята в четири дълги къщички, покрити със специална облицовка на покрива.

Но въпреки че в стаите има известен лукс, стигането до тях не е за хора със слаби сърца. Бъдете готови за двучасово спускане, включващо въжена линия и наводнени помещения, през които трябва да се ориентирате, съобщава Би Би Си.

Мъж живя две години в 5-звезден хотел и не плати нито стотинка

„Никога няма да забравя деня, в който собственикът ме попита дали мога да построя кабинки под земята. Но той каза, че го иска в най-тъмната и най-ниската галерия. Ченето ми увисна“, разказа Передур Хюс, бивш миньор и корабостроител. Той, обаче, е горд от постигнатото.

Кариерата и мина Кумортин (Cwmorthin) е давала прехрана на стотици мъже в най-силните си дни. Тя се намира близо до Блайнай Фестиньог в графство Гуинед. Но подобно на много други като нея, тя е затворена в средата на 20-и век и оставена да се руши.

Нов живот ѝ вдъхват любителите на екстремни приключения и организацията Go Below Underground Adventures.

Вътре се намира първата най-дълбока въжена линия и свободно падане. Сега там ще може да се осъществява и нощувка на най-голяма дълбочина.

От организацията обясняват, че за тази идея е имало голямо търсене. „Много от клиентите, които вземаме на приключенски пътувания, ни казват: „Няма ли да бъде страхотно да се спи там долу“. И ние си помислихме: „Защо не“, обяснява Майк Морис.

Освен това собственикът е много запален по създаване на „първи“ неща – първото свободно падане под земята в света, най-дългото и дълбоко спускане с въжена линия.

Поддръжката на това място, обаче, не е никак лесна. „Имаме служители, които идват, за да сменят леглата, да зареждат складовете с храна – всичко, което се очаква от един нормален хотел, но много под земята, което го прави малко предизвикателно“, обяснява Морис.

Дори и най-дългото спускане в мината отнема на опитните служители над час, тъй като те трябва да се ориентират с километри по стръмни спускания, замърсени със стара екипировка и миньорски отпадък.

Завръщането и дори по-сложно, с високоадреналиново скално катерене.

Ефектът за посетителите, обаче, е неописуем. Разбира се, той идва срещу определена цена. Една нощувка в кабинките струва около 350 паунда. Отсядането в луксозната кабинка пък е на цена от 500 паунда.

Живот 365 м над земята: Най-високият хотел отваря врати тази година ВИДЕО

Храната е включена, но тези, които очакват гурме гощавка, могат да останат разочаровани. Доставената храна представлява изсушени чрез замразяване ястия, подходящи за експедиция.

От съображения за сигурност има забрана за употреба на алкохол.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай