logo

Това е най-добре пазената тайна на Италия

Това е най-добре пазената тайна на Италия

Малцина обаче знаят за нея, включително и самите италианци

Планините, каньоните, плажовете и лагуните на този регион съставят едни от най-красивите и драматични пейзажи в Италия. Малцина обаче знаят това, включително и самите италианци.

Фриули наистина е една от най-добре пазените тайни не само в Италия, но и в Европа и истинският въпрос е докога ще бъде така.

Регионът Фриули Венеция Джулия в Италия се простира от заснежените алпийски подножия до слънчевите води на северната Адриатика. Там почти никога няма хора и туристите почти не знаят за съществуването му.

Може би защото регионът в североизточната част на страната се намира между границата със Словения и Австрия. Поради историята тази част от страната винаги е била цел на различни нашественици. И може би заради многото езици, говорени от местното население, което го кара да изглежда, че не му е мястото в Италия. Според местните обаче това е голяма грешка.

Туристка посети Египет и обясни безсмислието на избора на луксозни хотели

За разлика от други италиански региони, той не се рекламира и популяризира и все още е далеч от масовия туризъм.

Както обичат да казват местните, тяхната реалност е малко измерение, което пътниците трябва да откриват малко по малко.

Едно от най-големите предимства на района е пейзажът. В района има цели 13 природни резервата и природни паркове. Тук можете да се насладите на природата, да карате колело, пешеходен туризъм или каяк...

Дейностите на открито се провеждат през цялата година. Топлото време позволява пускане на хвърчила, ветроходство и скално катерене. Зимата предлага ски и шейни в местните курорти.

Зелената долина в района е заобиколена от алпийски върхове, от които се открива невероятна гледка към брега. Има и Grotta Gigante, една от най-големите пещери в света, която е отворена за туристи.

Районът е подходящ и за слънчеви бани. Островният град Градо в лагуната, който прилича на миниатюрна Венеция, предлага много възможности за избор през лятото, а има и Линяно Сабиадоро, дългият полуостров със златни пейзажи. Столицата и най-големият град в региона обаче е Триест.

Най-скъпата вила в Дубай, продадена за главозамайваща сума пари

Триест сам по себе си е дестинация. Известен е сред туристите като италианската Виена, защото австро-унгарското му наследство се поддържа във великолепната архитектура и упадъчното наследство от началото на миналия век.

Регионът е известен и със своите вина и винена култура и много вкусна храна. Италианците наричат ​​кухнята на този край "mare e monti" (море и планина), защото тя е комбинация от всичко най-красиво.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай