logo

Това са 7-те най-снимани места в света

Това са 7-те най-снимани места в света

Едно от най-добрите неща на всяко пътуването в днешно време е, че почти всеки с прилична камера на телефона може да улови преживяванията си

Ако обичате да пътувате, знаете, че има свят на пътешествия, който чака да бъде открит във всяко кътче на земното кълбо. Независимо дали става въпрос за приключенски спортове, посещение на исторически сгради или разходка из някоя улица, пътуването до ново място носи със себе си прилив на адреналин като никой друг.

Едно от най-добрите неща на всяко пътуването в днешно време е, че почти всеки с прилична камера на телефона може да улови преживяванията си. Всъщност социалните медии изведоха фотографията при пътуване на съвсем друго ниво.

Направихме списък със 7-те най-фотографирани места в света, който да добавите към своя лист, ако не сте били там. Започнете да планирате пътуванията си, за да можете и вие да бъдете част от тази глобална общност от пътешественици и да посетите някои от най-великолепните места по света. Ето ги и тях:

1Айфеловата кула в Париж

Емблематичната Айфелова кула в сърцето на Париж е първата в нашия списък. Дори ако никога не сте били в Париж, определено сте чували или виждали тази емблематична структура във филми, музикални видеоклипове или дори телевизионни предавания. 

Хищници налазиха един от най-вървежните курорти, страшно е!

Повечето туристи посещават Айфеловата кула между юни и септември. Въпреки че времето през това време е приятно, това също означава да трябва да чакате на дълги опашки. Тълпите са най-ниски през януари, февруари, октомври и ноември.

Билетите започват от €10,50

2. Биг Бен, Лондон

Биг Бен е една от най-епохалните забележителности в Лондон и може би най-известният часовник в света. Тази гигантска часовникова кула се намира в северния край на Уестминстърския дворец и привлича милиони посетители през цялата година. Препоръчваме да планирате посещението си през лятото, когато времето е приятно, но ако искате да избегнете големи тълпи, зимата може да бъде по-добър избор.

Въпреки че само жителите на Обединеното кралство имат право да влизат в Биг Бен, зоните извън него могат да бъдат достъпни за всички. Като алтернатива можете да резервирате обиколка на сградата на парламента и Биг Бен за £15.

3. Лувърът, Париж

Дом на някои от най-известните произведения на изкуството, включително Мона Лиза, Лувърът в Париж е най-посещаваният музей в целия свят. Неговата спираща дъха архитектура и колекция от произведения на изкуството го превръщат в историческа забележителност в Париж.

Вероятно разпознавате структурата от популярния филм “Шифърът на Да Винчи”. Туризмът обикновено е в своя пик обикновено между юни и октомври, когато времето е почти перфектно.

Това природно чудо е на края на света, но трябва да се види

Билетите започват от €17.

4. Емпайър Стейт Билдинг, Ню Йорк

Туптящото сърце на бетонната джунгла на Ню Йорк, Емпайър Стейт Билдинг, предлага най-добрите гледки към целия град. Тази сграда е обичана забележителност в града, като всеки ден хиляди посетители си проправят път към върха.

Посетете Ню Йорк по всяко време между април и юни или септември до ноември, когато тълпите не се тълпят, за да влязат. Полезен съвет е да стигнете до там рано сутрин или късно през нощта.

Билетите започват от $34.

5. Трафалгар Скуеър, Лондон

Една от най-добрите атракции на Лондон, площад Трафалгар е живописно открито пространство в квартала Уестминстър. Площадът е осеян със статуи, фонтани, исторически сгради и галерии.

Посетете площад Трафалгар и други атракции в Лондон през лятото, ако търсите хубаво време, но ако можете да се справите със студа, препоръчваме да изберете зимните месеци с по-малко тълпи.

Входът за Trafalgar Square е безплатен!

6. Бурж Халифа, Дубай

Държейки рекорда за най-високата кула в света, Бурж Халифа е друго туристическо място, достойно за Instagram. Заобиколен от масивен музикален фонтан и оживените светлини на Dubai Mall, посещението на тази емблематична структура е задължително, когато сте в Дубай. Бурж Халифа привлича туристи през цялата година, така че предлагаме да отидете между ноември и февруари, когато времето навън е по-хладно.

Билетите започват от AED149.

7. Базиликата Свети Петър, Рим

Базиликата Свети Петър е любима дестинация както за местните жители, така и за туристите, разположена във Ватикана. Смята се за една от най-свещените църкви в света и важно място за поклонение. И вътрешната, и външната част на базиликата са достойни за снимка! Входът за базиликата е безплатен, но ако искате да се изкачите до върха на купола, ще трябва да закупите билети. Билетите започват от €6.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай