logo

Това природно чудо е на края на света, но трябва да се види

Това природно чудо е на края на света, но трябва да се види

Нереално красиви пещери, които си струва да посетите поне веднъж в живота си

Въпреки че смятаме, че цветното Чили с неговата могъща природа и богата култура няма нужда да се рекламира допълнително, все пак няма как да не споделим сцените на Патагония с тези, които все още не са имали възможността да ги видят.

Мраморните пещери в Чили (Capillas de Marmol) са истинско природно чудо, скрито по-скоро в изолирана част на страната.

Те се намират в района на Патагония, най-южната част на Южна Америка и са част от езерото Генерал Карера. Те се намират далеч от улиците, така че достъпът до тях е възможен само с лодка.

Не се притеснявайте, докато стигнете до тази дестинация, шеметният път през Патагония вече ще ви е подготвил психически за лошата логистика.

Венеция ще изисква входни такси от следващата година

Но щом стигнете до там, ще разберете защо си заслужава.

Нереално красивите скали изглеждат като шедьовър на живописта, а фактът, че са създадени по естествен път, образувания, просъществували повече от 6000 години, е още по-удивителен. Те са оформени от чист мрамор, а цветът на скалите варира от тюркоазено и черно до зелено и жълто.

Таксуваха допълнително туристи в ресторант за безумна услуга

Както споменахме, скалите са част от езерото General Carrera в южната част на Чили. Това е и най-голямото езеро в Чили, което обхваща част от територията на съседна Аржентина.

Посещението на скалите обикновено се прави рано сутрин, когато водата е най-спокойна и тюркоазена поради дневната светлина и трябва да носите топли дрехи. Можете да забравите за бикините, защото водата там е доста студена.

Придвижването по скалите е възможно само с лодка или каяк, а пътуването през тези тунели отнема около два часа.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай