logo

Туристки щяха да получат удар, когато видяха сметката си за две чинии спагети в Рим

Туристки щяха да получат удар, когато видяха сметката си за две чинии спагети в Рим

Накрая, когато дошло време да платят сметката, те се вторачили невярващо в касовия бон

Когато пътуваме в чужбина, е хубаво да избягваме онези места, за които сме чували или чели, че цените на обслужване са, меко казано, солени. Едно такова място е Antico Caffè & Marte в центъра на Рим, който се прочу в социалните мрежи по не особено приятен повод.

Причина за това стана шокиращото преживяване на две млади туристки от Япония по време на екскурзията им до италианската столица. 

Момичетата седнали в ресторант в центъра на града, където си поръчали две порции спагети с миди и две минерални води. Накрая, когато дошло време да платят сметката, те се вторачили невярващо в касовия бон, в края на който била изписана сумата за плащане: точно 429,80 евро.

Как лъжат туристите в Турция

Всъщност порциите стрували 349,80, но им добавили и 80 евро за обслужване.

,,Менюто е било повече от ясно разписано. Високата цена се дължи на факта, че са си поръчали спагети с пресни морски дарове,. Те дори сами избрали рибата на  тезгяха'', оправдава безбожната сметка в своя статия италианският ежедневник ''Кориере де ла Сера''.

От друга страна един от сайтовете, където потребители споделят преживяванията си в чужбина, алармира, че във въпросния ресторант почти винаги има оплакване от недоволни клиенти.

"Моля ви, бъдете внимателни и не ставайте следващата жертва като нас. Беше ужасно преживяване и бях ужасно потиснат", пише потребител, изръсил се с 476,40 евро за риба.

Лютеница на фурна - произведение на кулинарното изкуство

Номерът на ресторанта бил да обявява в менюто цени от 6-10 евро, които обаче, са за 100 грама. Никой не може да каже с точност колко е грамажа на порциите в чиниите, който може да бъде дори 2-3 килограма.

Одраха американка с огромна сметка за един дюнер

Друга азиатка се оплака, че така ги били измамили, че изяли 4,8 кг от храната, а по думите ѝ едва ли в чиниите имало повече от 2 кг. Когато помолили персонала да измерят и да покажат колко точно е 4,8 кг риба, от там отказали. "Те бяха просто лъжци и се подиграват с нас, азиатските туристи", пише гневно тя. 

След избухналия скандал голямата туристическа платформа TripAdvisor свали ресторанта от страницата си за ревюта и препоръки.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай