logo

Турция окончателно се отказва от all inclusive. Какво ще предложат в замяна?

Турция окончателно се отказва от all inclusive. Какво ще предложат в замяна?

Шведските маси няма как да продължат да съществуват след коронавируса

Турция се оплаква от много години, че когато работи във формат all inclusive, хотелиерите трябва да изхвърлят огромно количество храна. И тогава се появи коронавирусът с необходимостта от самоизолация.

Представители на турската туристическа индустрия смятат, че за да отговорят на хигиенните изисквания след края на пандемията на коронавирус, турските хотели, работещи по системата all inclusive, може да се откажат от шведските маси в полза на a la carte ресторанти, съобщава Руският съюз на туристическата индустрия (РСТ).

Турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой заяви в понеделник, че оживяването на чуждестранния туризъм в Турция след пандемията на коронавирус се очаква в края на август, докато в началото хотелите ще работят с половината от капацитета си, вероятно ще се откажат от системата за обслужване на бюфет.

От PCT заявиха, че президентът на Световния форум за туризъм Булут Баджи предположи, че в светлината на коренно променената ситуация на туристическия пазар хотелите, опитвайки се да отговорят на хигиенните изисквания на клиентите, могат напълно да се откажат от "шведските маси" в полза на a la carte ресторанти.

"Въпреки това, ако изборът на ястия от менюто е включен в пакета all inclusive постоянно, тогава туристите няма да трябва да се оплакват от "нарушаване на правата по отношение на храното."

Но преструктурирането на хотелските кухни във всички хотели ще бъде значително. Доскоро a la carte  ресторантите работеха предимно в хотели на високо ниво и можете да стигнете до там най-често само по предварителна резервация, но сега се очаква те да станат нещо обичайно.Турция вече обяви планове за промяна на работата на всички туристически съоръжения, особено що се касае до хотелите.

Загадъчното сияние в морето, което се появява само нощем край няколко залива ВИДЕО

Ерсой е сигурен, че социалното дистанциране ще бъде въведено по един или друг начин: ще се засилят хигиенните стандарти, ще се засилят здравните проверки на всички служители, а не само на тези, свързани с кухнята. В същото време приема, че в тази ситуация туристите ще предпочитат бутикови хотели и камерни общежития в курортни селища, а не гигантски хотелски комплекси.

Ръководителят на турската хотелиерска асоциация Мубера Ересин също е на мнение, че шведските маси ще бъдат заменени с „чинии за закуска“ с определен набор ястия и фиксирано меню за обяд и вечеря.

Странни факти за Мароко, които оставят европейците поразени

В същото време представителят на турската туристическа индустрия отбелязва някои положителни моменти при смяна на хранителната система в хотелите.
"Турция се оплаква от много години, че когато работи във формат all inclusive, трябва да се изхвърля огромно количество храна - както онази, която не е консумирана на шведските маси, така и тази, която туристите са натрупали по чинии, но не са изяли", напомни Баджи и допълва, че само през 2018 г. по този начин в Турция са били изхвърлени 26 милиона тона храна.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Турист...

Турист... 09.05.2020 23:51

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ... ИСКАТ ДА Е ТАКА НАШИТЕ ХОТЕЛИ... АМА НЕ... ГЛУПАЦИ ЗАЩО СЕ САМОЗАЛЪГВАТЕ И СЕ ОПИТВАТЕ ДА ЛЪЖИТЕ И ХОРАТА... КОЙ ЩЕ ВИ ПОВЯРВА... КОЛКОТО ВИ ПОВЯРВАХА ВЪВ ВИРУСА...