logo

В Китай вече можете да се возите на нов уникален влак! От него се вижда... ВИДЕО

В Китай вече можете да се возите на нов уникален влак! От него се вижда... ВИДЕО

Пешеходците в града не бива да се изненадват, ако видят вагони, приличащи на панди, да се носят по въздуха

Гостите на китайския град Чънду вече имат нов начин за придвижване в него – красив въздушен влак със стъклен под, който е боядисан така, че да прилича на сладка панда.

Това е средство за транспорт, който пасва много добре на Чънду – югоизточния китайски град, известен тъкмо с опазването на пандите.

Китай отвори ново мегалетище – ще ви падне шапката ВИДЕО

Новият влак е част от усилията за въвеждане на повече екологичен транспорт в столицата на провинция Съчуан. Въпреки че първият влак, задвижван с литиева батерия се появи именно в Чунду, 11-километровата линия едва ли ще бъде завършена до края на тази година в най-добрия случай, съобщава “Travel+Leisure”.

Междувременно пешеходците в града не бива да се изненадват, ако видят вагони, приличащи на панди, да се носят по въздуха. Новата влакова система е всъщност висяща монорелса, а вагоните имат прозорци от пода до тавана и стъклен под, които позволяват видимост на 270 градуса.

Това, в комбинация с преминаването над върховете на дърветата, осигурява гледки, каквито никога няма да видите в подземните линии на метрото.

Всеки влак може да вози до 120 пътника, а от публикуваните кадри изглежда, че е доста удобно да работите там докато пътувате. Едно нещо е сигурно – гледката ще бъде по-хубава от тази под „Таймс Скуеър“ или „Пен Стейшън“ в Ню Йорк.

Градски транспорт в Япония: Влаковете, които висят във въздуха ВИДЕО

Чънду е древен китайски град, известен със своите храмове, туристически забележителности и лесен достъп до занимания като рафтинг по реката. Градът е обичан и заради съчуанската кухня, но най-известното нещо в него са прекрасните панди.

Посетителите могат да видят пандите в естествената им среда в Изследователската база за отглеждане на гигантски панди в Чънду. Тя е създадена в края на 80-те години на 20-и век с 6 панди. Сега тя е дом на 83 панди.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай