logo

В Майорка откриват хотел само за жени

В Майорка откриват хотел само за жени

Отдъхвали си много по-добре без мъже наоколо

Първият хотел в Испания, насочен изцяло към жените, ще бъде отворен на популярния ваканционен остров Майорка през пролетта на 2019 г., управляван от испанската верига Som Hotels. Четиризвездният Som Dona Women Only ще бъде разположен в Порто Кристо на западния бряг на острова и ще бъде отворен за жени на възраст над 18 години.

След обявяването на проекта през уикенда, президентът на Som Hotels, Джоан Енрик Капела каза, че идеята идва от „нарастващата бизнес тенденция, фокусирана върху женската аудитория“, която беше потвърдена от проучвания, проведени от хотелската верига, която проучи, че  жените клиенти харесали идеята да отдъхват само в компанията на жени.


Колкото повече женски персонал, толкова по-добре


„Искаме повечето ни служители да бъдат жени, разбира се, като се спазват испанските закони за паритета”, заявява шефът на хотела, Жан Енрик Капела. „Една от целите ни е също така да дадем известна публичност на жените, които традиционно работят мъжка работа”, добави той. Варосаният, триетажен хотел е разположен в местност с палмови дървета, шезлонги и басейн. 


Вътре, неговите 39 стаи са предимно бели и розови; това, което хотелът нарича „смела украса и женствени черти“. 


Привличайки последните тенденции за уелнес и грижа са себе си, хотелът ще предложи "най-добрата здравословна кухня, приготвена с еко продукти", уелнес зона, басейни и уникална атмосфера, предназначена за жени." 


Допълнително чувство на сигурност


Ваканциите само за жени, независимо дали са самостоятелни или с група приятелки, се увеличават и новият хотел може да осигури допълнително чувство за сигурност за самостоятелни пътнички, които търсят своето бягство. 

Лъснаха тайните на първия в историята вегански хотел, направо не е за разказване

„Жените отиват на повече почивки с групи приятелки, така че мисля, че този хотел запълва празнина в пазара. Някои жени се чувстват по-удобно в женска среда, и мога да видя, че това е привлекателно за приятелки, които искат да прекарат няколко дни в изключване ”, заяви писателката на пътеписи и рецензентка на хотела Ани Бенет. 


„Сигурността е проблем за жените в хотелите и все по-нормално е да имаме само женски персонал, който се оказа много популярен сред жените, които пътуват сами по работа”, казва тя.

Призрачни СНИМКИ на руините от мечта на Сталин, за която са умрели 300 000 души

Това не е първият хотел, който изпробва настаняване само за жени. Bella Sky Comwell в Копенхаген стана първият хотел в Европа, който през 2011 г. предлагаше етажи само за жени, но през 2014 г. практиката бе обявена за незаконна и хотелът беше обвинен в дискриминация, основана на пола, след като двама мъже се оплакаха./pochivka.blitz.bg.

Коментирай