logo

В най-евтиния ваканционен град в Европа една бира струва по-малко от 2 евро, а музеите са безплатни

В най-евтиния ваканционен град в Европа една бира струва по-малко от 2 евро, а музеите са безплатни

Намира се в южната част на Испания и е една от най-достъпните дестинации

Тази европейска дестинация си заслужава да бъде посетена. И не само заради красотата и богатото културно наследство, но и защото ще се върнете от нея с пълни джобове.

Гранада е най-евтината дестинация за градска почивка в Европа. Намира се в южната част на Испания и е една от най-достъпните дестинации за пътешественици. Въз основа на проучване, проведено от Omnio, Гранада оглавява списъка за пътуващи с ограничен бюджет.

Цената е важен фактор за голяма част от потенциалните туристи. Сайтът Omnio класира 100-те най-популярни туристически дестинации в Белгия, Германия, Франция, Италия, Холандия, Австрия, Швейцария и Испания.

Близо до Доха: Безлюдно село, което е най-добре да напуснете час и половина преди залез слънце - ето защо

Градовете бяха класирани въз основа на броя на безплатните атракции, достъпността на местния транспорт, цената на храната и напитките.

В Гранада има много безплатни дейности, по-точно 112. Това включва посещение на 10 безплатни музея.

Обиколката на града струва средно 6 евро, а бирата в повечето барове не е по-скъпа от 2 евро, съобщава Euronews.

Освен това Гранада разполага с 1011 безплатни Wi-Fi точки и 143 обществени фонтана. Редовният автобусен билет е един от най-евтините в Европа и е 1,40 евро.

Прочутият готвач Солт Беи показа касова БЕЛЕЖКА от ресторанта си - "Не е скъпо"

Крепостта Алхамбра е главната точка в Гранада. Грандиозната крепост е удивително построена като оградена цитадела, а след това се превръща в луксозна резиденция на емира Насрид.

Друга една от най-важните исторически забележителности в Гранада е катедралата, внушителна сграда с готически, ренесансови и барокови елементи на архитектурата, чието строителство отнело повече от 180 години.

Наскоро Гранада беше свързана с повечето градове в Испания с нов високоскоростен влак. Пътуващите могат да тръгнат от Мадрид и да стигнат до този андалуски град за три или четири часа от Севиля.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай