logo

Вечният проблем: Какво да правим по време на дълъг полет!

Вечният проблем: Какво да правим по време на дълъг полет!

Има начини досадата да бъде избегната

Въпреки факта, че летенето със самолет е най-бързият начин за пътуване, някои полети отнемат доста дълго време. Понякога се налага да останете на борда на самолет повече от 10 часа. Такъв полет може да бъде доста трудно изпитание, но има начини да прекарате времето и да направите пътуването по-приятно.


Спане

Сънят е идеален начин за съкращаване на полета и придобиване на сила. Ако ви е удобно да седите, използвайте това време за почивка и спане. Използвайте звукоизолиращи тапи за уши и специална маска, за да осигурите комфортен престой. Полезно нещо ще бъде специална възглавница за пътуване. Не се притеснявайте - стюардесата ще ви събуди при пристигане или по време на хранене.

Последните места по света, до които интернетът още не е стигнал


Гледайте филми

Повечето големи самолети за полети на дълги разстояния са оборудвани с индивидуални монитори с колекция от филми, музика и музикални клипове. Можете предварително да заредите филми на таблет или лаптоп. Моля, обърнете внимание, че при излитане и кацане използването на електроника на борда е забранено.


Четене

Хартиена или електронна книга е чудесен помощник при дълго пътуване. Четенето ще спаси не само престоя на борда, но и времето на чакане за качване на полета. В допълнение към книгите можете да прелиствате вестници, списания и каталози от авиокомпаниите, които обикновено са разположени в специален джоб в задната част на седалката отпред.

Четири необикновени места в България, където се сбъдват всички мечти и желания

Научете чужд език

Използвайте времето на борда, за да научите езика на страната, към която се насочвате, или която и да е друга. Изтеглете или закупете хартиена книга с фрази, речник, разговорник. Получената информация ще бъде полезна в пътуванията и живота.


Почистете си устройствата

Сортирайте файлове и снимки на лаптоп, таблет, смартфон, изтрийте ненужното, почистете кеша на устройството. Това ще отнеме време и ще освободи памет на устройството ви за нови снимки и видеоклипове, докато пътувате.


Общувайте

Общуването е чудесно забавление. Не се страхувайте да комуникирани със съседите си по седалка. Сред тях може да има интересни хора, с които ще бъде приятно и интересно да се разговаря и по този начин полетът да бъде по-лесен и кратък.

Интернет

Американските авиокомпании предоставят на клиентите безплатен wi-fi. В други случаи ще трябва да платите за такова удоволствие. Но ако се очаква дълъг полет и всички други опции са изчерпани, такава услуга може да бъде полезна.

Изберете занимание по ваше желание, редувайте ги, по време на почивките се разхождайте из салона и направете малко разтягане за гърба и крайниците. С правилен подход дори многочасовият полет ще се превърне в приятна част от пътуването, ще ви позволи да се отпуснете и да прекарате ползотворно време.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай