logo

Вярвате или не, ако имате достатъчно кеш, можете да наемете тази държава

Вярвате или не, ако имате достатъчно кеш, можете да наемете тази държава

Властите в една страна измислиха много интересен вариант за добро забавление, от което може да се възползват богатите туристи

Много неща могат да бъдат наети - като започнем от къщи, минем през автомобили и стигнем дори до хора. Едва ли обаче сте предполагали, че вече хората могат да си наемат ... цяла държава.

Невиждано досега: Туристи плащат хиляди долари за мистериозно пътуване с круиз "до никъде"

Властите в една страна измислиха много интересен вариант за добро забавление, от което може да се възползват богатите туристи. Държавата се дава под наем.

Коя е тази страна и колко струва?

Става дума за Лихтенщайн. Наемът й е 70 000 долара на ден.

Като платите определената сума, можете да прекарате време в това княжество с приятели или бизнес партньори или да направите изненада за вашата сродна душа.
Лихтенщайн е най-малката държава в Европа, с площ от само 160,4 квадратни километра и население от около 35 хиляди души.

Интересно е, че наемателят, ако желае, може да въведе собствената си валута и пътни знаци по време на престоя си в държавата. Срещу заплащане може дори да поръча нов герб на страната и шествие в чест на „новия собственик“. Трябва да се отбележи, че всичко това по никакъв начин не засяга местните жители.

Да бъдеш като Алиса в страната на чудесата: Имот в Airbnb наподобява огромна змия, а стаите без врати ГАЛЕРИЯ

Богатите пътници, които възнамеряват да наемат страната Лихтенщайн, трябва да уведомят държавните органи най-малко шест месеца преди пристигането си. И ако туристът промени решението си, той ще трябва да плати 50 процента от първоначалната сума.

Известно е, че преди няколко години популярният рапър Снуп Дог се опита да наеме страната, но му беше отказано. Причините и размерът на наема не бяха разкрити.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай