logo

Яка оферта: Преспиване във вътрешността на бъчва след цял ден наливане с вино (СНИМКИ)

Яка оферта: Преспиване във вътрешността на бъчва след цял ден наливане с вино (СНИМКИ)

Страхотни новини за любителите на виното – има едно яко място, където вкусовите ви луковици направо ще заподскачат от удоволствие. След цял ден дегустиране на ферментирали гроздови зърна (известни още като вино), ще можете да спите във вътрешността на огромни бъчви.

Уникалните хотелски стаи се намират в Дуро, Португалия, в избата Куина да Пачеча. Всяка от 30-метровите стаи представлява гигантска реплика на бъчвите използвани във винарната, която е на 280 години. Те са изработени от борови дървета и са по дизайн на собствениците Пауло Перейра и Мария Гончалвес.

Кухня от ада! Какво ядат по улиците в Азия

Вътре бъчвите си имат всички екстри като в хотелска стая – душ, тоалетна, гардероб, голямо кръгло легло и прозорец на покрива.

Има още климатик и безжичен интернет.

Вкусна торта с ядки и сметана, с която ще се потопите в детството

Ако отседнете тук денят ви ще започне със закуска, след което ще можете да изследвате огромния лозов масив, който се отглежда от 116 години. Бутилките с вино се съхраняват в къщата, построена през 18-и век. Има пълна колекция от бели, червени и розета.

Освен вино, ще ви предложат и местно сладко и зехтин. За вечеря най-добре е да отидете до ресторанта на къщата. Можете да надникнете и в една от 15-те стаи, където се прави виното.

Собствениците обещават „романтична и идилична обстановка“ в стаите-бъчви, където гостите ще имат възможността за едно уникално изживяване докато изследват винения район Дуро.

10 бивши затвора, превърнати в хотели, където туристите си плащат, за да спят в килии

За тези, които не си падат по спане в бъчви, има възможност за отсядане в нормални хотелски стаи в голямата къща. Ексцентричната нощувка вътре в буретата, обаче е скъпичка - цените започват от 219 британски паунда. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай