За любителите на екзотичните дестинации: Море няма, но има 4000 острова

За любителите на екзотичните дестинации: Море няма, но има 4000 острова

Масовият туризъм тук все още не е развит

Самото местоположение на страната е осигурило най-красивите пейзажи с най-красивите цветове, така че не е изненадващо, че тази страна привлича голям брой туристи всяка година.

Особено интересно е, че Лаос има много острови и няма море.

Лаос е азиатска страна без излаз на море с над 4000 острова. Той е заобиколен от суша от всички страни и Виетнам с позицията си някак безразсъдно блокира изхода му към морето. Простира се от север на юг, достатъчно, за да осуети всички планове за лятна ваканция в Лаос. Но Лаос има нещо друго в най-южната част на страната по границата с Камбоджа.

Лаос - земя с богатата самобитна култура и екзотична природа - Познание

Лаос има река Меконг. В тази част на страната Меконг се разклонява на дузина по-малки реки, създавайки множество речни острови, спиращ дъха архипелаг. Бреговете на реките са покрити с палми и буйна растителност, а общността строи красиви дървени къщи.

От България до Словакия: Ето кои са 6-те най-изгодни ски курорта за тази година

Тук има над 4000 острова, които са идеални за туристи, които искат да се отпуснат на живописно място, където масовият туризъм все още не е развит.

Лаос - Ванг Виенг. Туристическо градче на около 150... | Facebook

Островите са дом на множество девствени плажове, храмове и културно-историческо съдържание. Интересна дива природа, велоалеи и плаващи ресторанти създават интересен и разнообразен маршрут за посетителите. Трябва да се отбележи "Khone Phapheng", най-широкият водопад в света, широк почти 11 километра.

Лаос

Лаос само потвърждава колко мощна и креативна е природата. В сърцето на континенталната част на Индокитайския полуостров той е създал най-красивите речни пейзажи и приказни пейзажи.

10 факта за най-голямото езеро в света, които не знаете

Лаос
И съвсем накрая всички се чудят дали има точно 4000 острова? Така че, нека бъдем напълно честни, ако всяко 30 см парче земя се брои за остров, тогава да. В действителност има само три населени острова, където има някаква инфраструктура. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай