logo

Защо богатите пасажери плащат допълнително, за да се качат последни в самолета?

Защо богатите пасажери плащат допълнително, за да се качат последни в самолета?

Всъщност всеки може да получи тази „екстра“ на определени летища, но не е евтино

Някои пътници плащат допълнително, за да се качат последни в самолета, въпреки че хората обикновено бързат да се качат първи.

Експерт разкрива, че това най-вероятно са ВИП пасажери.

Гилбърт От, който има свой блог - God Save The Points, посочва, че звезди и представители на елита често предпочитат да се качват последни.

Той зададе въпроса – какво е истински лукс, да се качиш пръв или последен?

Екшън в самолета! Руснаци се сбиха по време на полет заради...

И обясни защо всъщност да влезеш последен е знак за високо положение.

„Ако ВИП персоните трябваше да решават, щяха да са единодушни. След 10-15 минути чиста загуба на време, когато всички са на борда, всичко изглежда готово за излитане и служителите са завършили и последните проверки, обикновено се случва точно тогава.

Истинска ВИП персона се появява магически, вратата на самолета се затваря след нея по команда и думите „салонен екипаж, качването завършено“ прозвучават по говорителите“, посочва той.

И добавя: „Всъщност всеки може да плати за тази „екстра“ на определени летища, но не е евтино. За всяка знаменитост е различно“.

Според „Блумбърг“ тези ВИП екстри могат да струват между 80 и 3000 паунда, в зависимост какво се предлага.

Това включва услуги като консиерж на летището и специален пропуск, личен асистент, който да помогне с чекирането, луксозни лимузини, отделни стаи с иконом и т.н.

Това означава също така, че може да сте били в един самолет с любимата си звезда и да не сте разбрали. Заради специалните услуги и опцията за качване последен и слизане пръв може да сте пропуснали да я забележите.

Пол Юарт, който лети редовно, обяснява защо предпочита да се качи последен: „Имате определно място и, ако се качите първи, няма да ви дадат по-добре, а самолетът няма да отиде никъде без вас. Доказателство за това е поредното съобщение по говорителите, приканващо липсващите пътници да се появят най-накрая“.

Това е най-доброто летище в Европа и никое друго не може да го бие

Телевизионната водеща Саманта Браун, която има близнаци, казва, че е още по-добре да се качите последни, ако сте с деца, съобщава "Сън".

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Емил

Емил 01.12.2021 14:27

Много е просто. При качване на самолета от ръкав на летището, всички пътници минават първо през салона за първа класа и после влизат навътре към бизнес класа. Ако сте в първа класа и се качите първи, всички останали ще минат край вас, а на известните личности това не им харесва.

Фарти Фартев

Фарти Фартев 01.12.2021 15:35

Тия от бузнес класата , много пърдят , и като минават покрай първа класа , също , и затова .

miroslav.bozov

miroslav.bozov 04.12.2021 8:44

Предпочитам да се качвам последен защото не ми се стои прав на опашката и блъсканицата. Когато вляза в салона повечето хора са прибрали багажа си и са седнали. Така ще стоя по-малко неподвижно седнал заклещен между тесните седалки.