logo

Защо трябва да отидете на круиз поне веднъж в живота си

Защо трябва да отидете на круиз поне веднъж в живота си

Вече не се считат за нещо „за стари хора“ и привличат семейства, самостоятелни пътуващи и младежи

Круизите някога са били най-модният начин за почивка. Някои хора били направо луди по тях.

Мнозина отивали на круиз всяка година и не биха си помислили да почиват по някакъв друг начин. Но други път тотално отписвали този вид ваканция.

„Те са само за стари хора, нали?“, „Представете си да сте затворени на кораб седмици наред с група хора, които не познавате!“, „Когато отивам на почивка, обичам да виждам и правя различни неща, не само да седя“.

Показаха най-големия круизен кораб в света – нещо чудовищно ВИДЕО

В наши дни круизите също са доста популярни. Вече не се считат за нещо „за стари хора“ и привличат семейства, самостоятелни пътуващи и младежи.

Но това не означава, че хората все още нямат някои резерви към тях. Вижте 6 причини да предпримете круиз поне веднъж в живота си.

Ще имате една от най-нестресиращите почивки в живота си

Ваканциите трябва да се планират доста добре. От това да сте сигурни, че ще направите връзка с всички видове транспорт до запазването на хотел и да измислите къде и какво ще ядете, планирането на почивка отнема доста време и енергия.

За щастие круизните компании вече знаят кой е най-добрият път до мечтаната дестинация. Ще можете наистина да се насладите на пътуването, знаейки че цялата организация няма да е ваша отговорност. Няма да ви се налага да прекарвате часове в опаковане и разопаковане на багаж, разгадаване на сложни разписания, а ще се отпуснете така, както не сте си и представяли, пише “Now to Love”.

Ще видите много места без да спите в икономични хостели с други хора

Разглеждането на забележителностите на непознат град е едно от най-хубавите неща в пътуването. Когато сте на круиз ще можете да се потопите в културата на множество градове и преживяването ще продължава на всяко следващо пристранище.

Забравете досадните летищни терминали – на круиз с удоволствие ще пътувате между отделните дестинации. Йога часовете и коктейлите край басейна са много по-приятен начин за пътуване.

Ще ядете храна, приготвяна от кулинарни звезди

Кулинарните цените да внимават – ще бъдете глезени с голям избор от ястия на борда на круиз. Впечатляващи многостепенни вечери, вкусни бюфети и местни специалитети от дестинациите, които ще посетите, са включени в менюто.

Някои круизни лайнери дори работят съвместно с престижни шеф готвачи и производители на вина, за да са сигурни, че гостите им ще получат перфектна вечеря с приказна гледка към океана.

Можете да вземете децата (ако искате)

Трудно е да направите така, че всички да са щастливи по време на почивка. Тийнейджърите не искат същите неща като по-малките си братя и сестри, а родителите биха искали поне една вечер да са сами.

На круизите има много съоръжения за всеки тип почивка. Тези, които искат спокоен релакс, могат да се възползват от СПА центровете и арт часовете, докато предпочитащите повече приключения могат да се запишат за различни дейности, мини голф, танци и какво ли още не.

На много круиз има младежки клубове, партита и детски занаятчийски класове. Родителите могат да отделят малко време за себе си като знаят, че всеки се забавлява безопасно.

Вероятно ще създадете доживотни приятелства

Круизите са забавен начин да се запознаете с много хора. Различните дейности (като организирани фестивали и туристически обиколки) ще ви помогнат да се свържете с хора с близки до вашите интереси (и дори да започнете романтична връзка).

 

Инстаграмът ви ще изглежда ето така

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай