logo

Знаете ли къде е починал Казанова? Десетки влюбени от цял свят се стичат на гроба му

Знаете ли къде е починал Казанова? Десетки влюбени от цял свят се стичат на гроба му

Има едно място в Чехия, което е особено популярно сред туристите. Това е замъкът в Духцов, където е починал известният покровител на женски сърца Джакомо Казанова. 

Той отива там, за да работи в библиотеката и изкарва в почти пълна изолация последните си дни. 

Днес гробът на Казанова е посещаван от хиляди влюбени от целия свят, които вярват, че ако оставят там своето послание или желание, те ще се сбъднат.

Замъкът Духцов си струва да бъде посетен не само заради това и там се стичат хиляди туристи. Построен е като бивша резиденция на известния род Валдщейн. Там ще усетите неговата история дори и заради факта, че замъкът е станал сцена за снимките на много исторически филми. 

Има защо да изберете минералните води и луксозните процедури на един от най-изящните британски градове

Мястото предлага три трасета за посещения, в рамките на които може да откриете и много пикантни подробности за живота на Джакомо Казанова или пък може да разгледате монументната Рейнерова фреска, която е свалена от купола на бароковата църква, превърната по-късно в болница.

Друго предложение за историческа разходка, което предлагат уредниците на историческия замък, е свързано със старочешките легенди и историческите забележителности. 

Занзибар - истински земен рай, там 4-звездните хотели са на практика 5-звездни

Ако времето е хубаво, например, може да се насладите на радходка около чаровното, романтично езеро в парка или пък да разгледате градината, взаимствана от великолепието на Краля Слънце. 

Замъкът е особено популярен сред чешките благородници през половината на 18-ти век. Тогава в там се устройват музикални вечеринки, на които са присъствали Шилер, Гьоте, както и музиканти от ранга на Шопен и Бетовен. И, разбира се, Казанова, който като библиотекар и спътник на граф Йозеф Елануел от Валдщейн прекарва там последните 13 години от живота си./pochivka.blitz.bg.
 

Коментирай