logo

10 причини да не ви хареса в Индия

10 причини да не ви хареса в Индия

Лоша хигиена, тълпи, хаотично движение...

Много пътешественици предпочитат да заобикалят някои страни като страна, тъй като са чували за тях от медиите и истории на приятели. Една от тези страни е Индия. Ето 10 причини да не харесвате Индия.

1 Лоша екология
2 Брой на жителите
3 Трафик по улиците
4 Служители
5 Антисанитарни условия
6 Менюта в ресторантите
7 Алкохолни напитки
8 Упътвания по железопътния транспорт
9 Национални езици
10 Храмове и религия

Лоша екология
Улиците на големите градове на Индия постоянно тънат в състояние на смог. Тук има огромен брой автомобили, изпускащи отработени газове в атмосферата. В страна с нисък жизнен стандарт не може да става въпрос за екологично гориво.

Брой на жителите
Индия е втората по големина страна в света по население. Сега тя е 1,5 милиарда души. Според изследователите тя може да надхвърли населението на Китай до края на 20-те години на нашия век. Въпреки че смъртността в държавата е на високо ниво, раждаемостта все още я изпреварва.

Колуфо - канибалите, които ходят голи и дават ларви на децата вместо бонбони


Трафик по улиците
Това е една от причините за безпокойството на туристите и високата смъртност на населението. За разлика от Европа, движението е ляво. Автомобили, скутери, тук-туки, велосипедисти, пешеходци са смесени в големите градове по пътя. Няма регулация и правила. Всеки се движи, както си иска. Основният предупредителен знак е клаксонът.

Но и да го надувате, транспортното средство е малко вероятно да спре. Ваш проблем си е да не попадате под него.


Обслужващ персонал
Въпреки че индианците са доста приятелски настроена и усмихната нация, на места, където се събират туристи, те ще се държат по различен начин. Те не проявяват агресия, а се преструват, че са безразлични към вас и техните бакшиши, които е прието да се оставят,  не зависят от вас.

Липса на хигиена
В големите градове хигиенните условия оставят много да се желае. И това не е само в планините от боклуци на улиците. В много къщи няма канализация и водоснабдяване. Разбира се, това не се отнася за хотелите. Но и тук си има свои правила. Обикновено липсва гореща вода. В някои хотели тя се доставя на посетителите в малки термуси. Но има хотели от по-висок клас, където има бойлери.

Местните жители не използват тоалетна хартия, в тоалетните има специален кран.


Меню в ресторантите
Както знаете, националната храна може да се опита там, където местните жители ядат. Така в Индия има много малки кафенета. За съжаление меню липсва. Много посетители поръчват това, което винаги ядат.

Почти е невъзможно да научите нещо за ястието, тъй като сервитьорите на такива заведения не говорят европейски езици.

Алкохолни напитки
В Индия алкохол не се продава в магазини или кафенета. Алкохолът не е забранен, но местните жители следват свои закони. Можете да купувате алкохолни напитки само на специални места или тайно в ресторантите. Но трябва да се намери общ език със собственика.

Пътуване с влак
Това е отделно приключение. Вагоните са общи и такова неща като запазено място тук не съществува. Хората буквално се тъпчат вътре. Тук не можете да  легнете, през цялото време трябва да седите, при това не непременно на местата за сядане.

Ако няма достатъчно места, пътниците заемат рафтовете за багаж, до 3-ма души седят спокойно на всеки от тях и все още има място за ръчен багаж.


Национални езици
Понякога е много трудно да се говори с местното население, тъй като в Индия се срещат повече от 1000 езика и диалекта. Въпреки че повечето хора знаят хинди. Но е факт, че трудно ще можете да общувате и да намерите общ език с местните.

Кошмари в хотела! Най-жестоките гафове в интериора (ГАЛЕРИЯ)

Храмове и религия
Индия е много религиозна страна. По принцип населението проповядва индуизма, а след това ислям. Храмовете са на всяка крачка. Всяко действие, което се извършва в семействата, не се случва, без да посетят храма. Тъй като климатът в страната е горещ, храмовете и джамиите започват да работят в 5 часа сутринта, придружавайки ритуалите си с песнопения и речи с микрофон. Звукът се носи из цялата околност. Туристите не могат да си почиват.

Свещените крави бродят по улиците на градовете, смесени с тълпи от хора, оставяйки следи от престоя под краката си, което също не предизвиква никакво притеснение сред местните.

И макар Индия да не предизвиква ентусиазирано впечатление, си струва да видим живота там. Просто отидете на екскурзия, изберете тихи райони, заобикаляйки големите градове. Там животът протича по различен начин.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай