logo

Колуфо - канибалите, които ходят голи и дават ларви на децата вместо бонбони

Колуфо - канибалите, които ходят голи и дават ларви на децата вместо бонбони

Местните не са подозирали за съществуването на други хора до 70-те години на миналия век

Племето Колуфо е от приблизително 3000 души, което може да се оприличи на сравнително голямо българско село. Второто и по-разпространено тяхно название е караваи. Селището им се намира в югоизточната част на Папуа и местните не са подозирали за съществуването на други хора до 70-те години на миналия век.

Чад? Навярно най-онеправданата страна в света, но все пак... (СНИМКИ)

Тези хора строят къщи на дърветата, на височина от около 15 метра, като по този начин се спасяват от хищници, наводнения и болести. Сред вътрешните племена не е рядкост подпалванията на домовете, за да отведат жените и децата в робство в тяхното мини-село.

От детството си, свикнали да ловуват, риболов, както и земеделие, те  много умело се справят с добиването на храна. Техният начин на земеделие не е често срещан, първо те изгарят полето с огън и едва след това започват да отглеждат култивираните растения.

По отношение на религията - точно като всички останали. Около духовете, на които в трудни времена се жертва нещо. Най-вече, тези домашни свине. Особено са почитани духовете на предците.

Човекоядци

Днес за това племе няма отчетени случаи на канибализъм, но когато съвременният човек е открил тези хора само в средата на гората - практиката на канибализма изобщо не е била нова.

Мадагаскар извън анимацията - 10 факта за тайнствения остров

Някои хора, които искали да се запознаят с току-що отвореното към света племе, са били нетърпеливи да отидат при тях в гората и да се сприятелят с тях. Приятелството не винаги се е случвало. Черепите на изядените хора бяха оставени като сувенири.

Многоженство

Има поне 2 огнища във всяка палатка. Едно за мъжете, а друго за жени и деца.

Въпреки това, тъй като полигамията е обичайна практика в това племе, може да има много повече огнища. 

Липса на дрехи

Разбира се, не е пълна, но от елементите на облеклото се използват само колиета от извлечените трофеи, а също и набедреник, но това е само за жени. Мъжете не се крият.

Мъжете носят набедреник само за да извършват някакви ритуали. В същото време превръзката се оформя от листа, глина и като цяло всичко, което идва под ръка.

Храна

В допълнение към лова, караваите се различават по способността си да правят ... брашно. То е основният източник на храната им. Използвайки такъв сложен инструмент като каменна брадва, те правят брашно от сагово дърво.

Най-добрият деликатес, с който че можете да зарадвате детето си - това са ларвите. За тях те са като бонбоните за нас.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай