logo

4 правила на френския етикет, които туристите не знаят

4 правила на френския етикет, които туристите не знаят

Отивайки да посетите познат французин, не очаквайте да видите маса, която ще се пръсне с храна

Французите са невероятен народ, чието поведение и навици са обвити в маса стереотипи. Някои от тях нямат нищо общо с реалността, а други са абсолютна истина.

По-специално, има правила във френския етикет, които за французите са в основата на основите. В същото време туристите често не са запознати с тези правила и затова често попадат в нелепи ситуации.

Как стюардеса може да си купи чанта за 6 бона

Прочетете повече за основните правила на френския етикет в нашия материал:

По-малко е по-добре

Отивайки да посетите познат французин, не очаквайте да видите маса, която ще се пръсне с храна. Французите не са от онези народи, които ще прекарат цялата вечер на печката, за да изненадат гостите. Ако ви предложат лека закуска, най-вероятно менюто ще включва ястия, приготвени набързо - лека салата, брускети и чиния със сирене.

Говоренето за здраве е табу

В културата на всяка нация има теми, които не са обичайни да се обсъждат в обществото. Някъде заобикалят темата за парите, някъде дори не обсъждат личния живот с близки приятели, а за французите темата за здравето е табу. И не само физически, но и емоционално. За непринуден разговор с местните жители изберете по-леки теми като време, изкуство, храна или мода.

Никога не взимайте тези 5 храни от шведската маса

Спокойствие

В семейния кръг французите могат да бъдат много емоционални, но на обществени места се отличават със спокойствие и сдържаност. Ето защо, независимо дали се карате насред улицата или говорите на висок глас в ресторант, непременно ще получите раздразнени погледи от местните.

Небрежен стил

Франция е страна, която неизменно се свързва с модни бутици, луксозни облекла и известни модни дизайнери. Французите и французойките обаче не преследват модните тенденции и не се стремят да изглеждат перфектно. Напротив, небрежността в образа е част от прочутия им чар.

Едно момиче там може спокойно да се появи на среща с двуседмичен маникюр, рошава коса и почти без грим и това няма да се счита за лошо възпитание. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Konova_maryia

Konova_maryia 12.06.2023 16:39

"Едно момиче там може спокойно да се появи на среща с двуседмичен маникюр ..." едно момиче може да си живее чудесно и да е АДСКИ СЕКСИ И И БЕЗ МАНИКЮР с гел лак , представяте ли си ???