5-те най-странни градове в света, където не всеки се осмелява да отиде

5-те най-странни градове в света, където не всеки се осмелява да отиде

Сред тях е Колма, където на жив жител се падат 1000 мъртъвци

Феновете на пътуването по света искат да надникнат във всяко кътче на планетата, за да видят цялото разнообразие на природата и начина на живот на хората. Има обаче области, които не всеки турист се осмелява да посети: те са толкова странни, че привличат и плашат едновременно.


Слаб сити

Градът се намира в калифорнийската пустиня Колорадо. Няма улици и къщи; територията е заселена с ремаркета, поставени около периметъра.
Градът получи името си от английското siabs. Така военните, чиято база някога се намираше тук, наричаха бетонните сгради, които оставиха. Сега сградите са част от градската инфраструктура.

Курорт с 365 дни слънце – островният рай, който всички търсят

Местните жители са бездомници, хипита и пенсионери. Източникът на доходите им са помощите, отпуснати от държавата.
Въпреки факта, че няма необходимите удобства, магазини, училища (децата се возят в съседния Ниланд), хората не планират да се местят. Те ценят свободата си и защитават избрания от тях начин на живот.


Колма

„Град на мълчанието“ - така наричат Колма (Калифорния), където на всеки жител се падат почти 1000 мъртви.

Колма е основана през 1924 г. като некропол: общината трябвало да изчисти Сан Франциско от големия брой гробища, които са били преместени на голямо разстояние. Седемнайсет гробища привличаха гробокопачи и производители на паметници. Постепенно тук започват да идват представители на други професии. През 2010 г. вече имало близо 1800 жители (докато броят на погребаните тук преминал границата от един милион и половина).


Сентралия

Повече от 50 години в град Пенсилвания (САЩ) гори подземен пожар. От основаването си през 1841 г. тук живеели хиляди граждани, но с течение на времето те започват да напускат домовете си. През 2017 г. в Сентралия са останали само 7 души.


Кливланд

Градът в щата Охайо се счита за един от най-опасните в Съединените щати. Според статистиката именно в него повечето убийства се случват от ръцете на серийни маниаци. Известни в цялата страна станаха Лудият касапин, „удушителят“, който държа в плен момичетата Ариел Кастро и други.

Тези почти неизвестни държави и градове скоро ще се пръскат от туристи

Освен това икономическите проблеми и безработицата принуждават младите хора да „печелят“ от грабежи. Поради високата степен на престъпност чужденците избягват да посещават този район, дори да преминават през него.


Маншият-Насир

Боклукчавият град е популярното име на Маншият-Насир, намиращ се в околностите на Кайро. Неговите пътища и алеи са покрити с отпадъци, донесени от многомилионната столица на Египет. Няма канализация, водоснабдяване и електричество. За да оцелее, населението събира боклука и го използва за различни цели (за да се облече, да се стопли).

Посещението на столичното предградие е крайно нежелателно, защото антисанитарните условия представляват опасност за здравето.
При планирано посещение, запалените пътници се опитват да намерят редки и интересни маршрути. Описаните по-горе места могат да шокират, но те завинаги ще останат в паметта като най-необичайни.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Знаеща

Знаеща 29.03.2020 4:07

България е' рай ,да я' ценим и пазим!