logo

Тези почти неизвестни държави и градове скоро ще се пръскат от туристи

Тези почти неизвестни държави и градове скоро ще се пръскат от туристи

Запалените пътешественици са тези, които първи тръгват по по-малко познатите дестинации

Малко са хората, които не обичат да пътуват. Но докато някои предпочитат утъпканите машрути и добре развитите курорти, други се стремят да открият първи дестинациите, които ще станат хит, преди тълпите да са тръгнали натам.

Запалените пътешественици са тези, които първи тръгват по по-малко познатите направления. И точно те знаят, че по света винаги има нови и интересни места за изследване.

Има много дестинации, които си струва да посетите, но по някаква причина не са популярни сред масовите туристи. Това, обаче, бързо се променя и тези, които искат да бъдат сред първите, трябва да побързат.

Излезте от матрицата с тези супер нестандартни туристически дестинации

Вижте няколко такива слабо посещавани места, които в скоро време се очаква да бъдат пълни с туристи.

1. Виентян, Лаос

Виентян е столицата на Лаос. Страната в последно време бележи бърз икономически растеж. Благодарение на това провинциалният град постепенно се превръща в привлекателно място за туристи от целия свят.

Необичайната комбинация от класическа френска архитектура и модерните сгради на магазини и хотели придава на града необикновен облик. Тук все още няма големи тълпи от туристи, така че Виентян може да бъде разгледан спокойно и без излишно бързане.

2. Халифакс, Нова Скотия, Канада

Халифакс е известно като едно от от най-добрите естествени пристанища на света. Столицата на провинция Нова Скотия задължително трябва да бъде посетена от феновете на филма „Титаник“, тъй като легендарният кораб е потънал в близост до бреговете ѝ.

Тук има и музей, в който можете да разгледате ескпонати от потъналия кораб. Градът има с какво да изненада дори опитните туристи.

3. Торонто, Канада

Градът едва ли може да се нарече неизвестен, но по-голямата част от хората, които идват тук, не го правят като туристи. Но тук се провежда най-големият фестивал за татуировки страната, тук се намира най-старата канадска църква и пак тук се намира най-големият подвижен пазар. Въобще, пълно е с неща, които могат да бъдат отбелязани с „най“.

4. Есауира, Мароко

Пристанището Есауира, намиращо се в Мароко, е идеално за тези, които искат да си починат в приятна обстановка. Градът е известен със своите уютни тесни улички, малки лодки и белоснежни къщи със сини прозорци.

Местната фауна заслужава специално внимание. Тук можете да видите кози, пасящи свободно, и чайки, чието традиционно местообитание е остров Могадор.

5. Бутан

Кралство Бутан е було напълно затворено за туристи до 1974 година. Преди това човек е можел да влезе в това тайнствено място само по покана на краля или кралицата.

Влизането в страната струва доста пари на туристите, но си заслужава, тъй като там има много какво да се види. Бутан е разположен по склоновете на Хималаите. Местните хора ходят по улиците в традиционни национални носии.

Бутан беше първата страна в света, която забрани пушенето и създаде министерство на щастието. Като цяло тя е наистина необичайно място и точно това привлича туристите, уморени от еднотипните преживявания.

6. Сифнос, Гърция

Гърция винаги е била привлекателна страна за туристите. Факт е, че там има места, които са известни сред туристите по цял свят, а също и още много непознати и недокоснати кътчета. Сред тях е остров Сифнос.

Най-екзотичният плаж на Гърция е на един хвърлей от България

Обикновено тук няма много хора. Поради тази причина и цените са нормални и винаги можете да си намерите чист безплатен плаж.

Освен това на острова има много исторически паметници. Той ще се хареса и на кулинарните любители заради многобройните си ресторанти и сладкарници.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай